Deel dit artikel ‹ Terug

Wereldvrijheid en GESP op Summmertime van 23 juli

Geplaatst op: dinsdag 19 juli 2011


Op de jongste Summmertime-dag, zaterdag 16 juli, vond in Zandstraat 66 het eerste binnen-optreden ooit van Summmertime plaats. Paul Vens en zijn muzikale vriend Herman Verheijen betoverden met hun zang, spel en Tibetaanse klankschalen het publiek in het knusse theatertje, speciaal door Stichting 4 Events ingericht voor dit soort optredens. Het was volle bak en volop genieten geblazen. ‘s Middags zette Dance Little Sister met Yvon Hollander (zang), André Wijers (zang en gitaar), Mario Tomasila (bas), Tjeu Guelen (drums) en Hans Willems (toetsen en zang) zijn beste beentje voor samen met enkele tientallen street- en latin-dansers van Dansschool Verhoeven. Het weer liet het hier beslist niet
afweten. Pas tijdens het laatste uurtje vlak voor de poncho’s begon het te regenen. De verleidelijke titel ‘zomerhits‘ was toen al compleet waargemaakt, de slechte weersvoorspellingen ten spijt.

We tellen erop dat het op zaterdag 23 juli qua zon heel anders uit gaat pakken. Dan verruilen we immers het hoogste dak van de wereld in het koude Tibet voor het warmbloedige Nicaragua. Petra & Carlos Fernandez verrassen het publiek ‘s morgens met wereldmuziek, terwijl een levend vrijheidsbeeld van bovenaf minzaam op het publiek zal neerkijken. En ‘s middags voeren Frank Torres y Banda (een bekend sextet uit het Westen), het vurige Baila Latina en het GESP ons mee naar het warmbloedige Nicaragua. Dat gebeurt niet alleen met welluidende klanken en vurige bewegingen, maar ook met o.a. flor de caña, tortilla-chips met salsa, naraña uit een melkkoe, een piñata-kinderspel en allerlei informatie over GESP-activiteiten in partnergemeente San Pedro de Lovago.

Vanaf 11.00 tot 17.00 uur is weer de kunstexpositie "W.a.F. werkt" van het Noord-Brabantse kunstenaarscollectief W.a.F. (‘We are Fools’) in Zandstraat 66 (voorheen schoenwinkel Rutten) plus Zandstraat 70 (voormalige ING-Bank) geopend. In de ING-bank kan meegespeeld worden met een brandkastspel. In de inmiddels bijna allemaal geleegde kluisjes zitten weer nieuwe te winnen kunstwerkjes verborgen. En elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur wordt daarachter in een workshop gewerkt aan de collectieve productie van een geheimzinnige ‘installatie’, die op 30 juli klaar moet zijn voor presentatie. De expositie van tekeningen, abstracte en figuratieve schilderijen, foto's en natuurlijk ook keramiek is overigens ook ’s zondags van 13.00-17.00 uur te bewonderen.

Kort en goed: een bezoek aan Summmertime in hartje Gennep is aan te bevelen. Er valt deze zomer iedere zaterdagmiddag in juli en augustus, maar vaak ook ’s morgens en ‘s avonds van alles te horen, te zien, te beleven, actief te doen en soms zelfs te proeven. En de toegang is gratis dankzij 100 sponsoren uit de regio, waaronder ook de gemeente Gennep.