Deel dit artikel ‹ Terug

Ballon- en waterfestival in Grave.

Geplaatst op: woensdag 13 juli 2011


19 en 20 augustus Ballonfestival Grave
Voorafgaand aan het Waterfestival zal op vrijdag- en zaterdagavond voor de tweede keer een Ballonfestival in Grave gehouden worden.
Ongeveer 10 tot 15 kleurrijke ballonnen uit heel Nederland zullen op deze 2 avonden het luchtruim kiezen vanaf het terrein aan de Jan van Cuykdijk.
Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de ballonnen ongeveer 2 uur vóór zonsondergang opstijgen.
Rondom dit Ballonfestival zullen nog diverse andere activiteiten plaats vinden op het feestterrein aan de Jan van Cuykdijk, deze hebben allemaal iets te maken met lucht en vliegen. Vanaf 16.30 uur vindt er een gevarieerd programma plaats voor ieder wat wils. Zo zullen paramotorvliegers een geweldige demonstratie houden. Ook zal er een demonstratie plaatsvinden van een radiografisch bestuurbaar vliegtuig.
Op zaterdag zal er een spectaculaire roofvogelshow te zien zijn, waar tal van verschillende vogels aan mee zullen doen. Clown Bop zal de kinderen vermaken met zijn grappen en grollen. En de kinderen kunnen gratis worden geschminkt. Voor een uitgebreid programma kunt u op de website terecht.
Dat dit Ballonfestival plaats vindt voorafgaand aan het Waterfestival op zondag 21 augustus is een bewuste keuze. Het Ballonfestival vindt in de avonduren plaats, terwijl het Waterfestival op zondag overdag gehouden wordt.
Het aantal ballonnen dat zal opstijgen is mede afhankelijk van het aantal ingeschreven passagiers. Indien u interesse heeft in het meevaren op één van deze twee avonden kunt u contact opnemen met Mirjam Noor 0486 – 471391 of info@ballonfestival-grave.nl
Voor verdere informatie over het Ballonfestival zie de site www.ballonfestival-grave.nl

21 augustus Waterfestival Grave
Op zondag 21 augustus staat de binnenstad van Grave weer de hele dag in het teken van het jaarlijkse terugkerende Waterfestival.
Om 12 uur precies wordt met medewerking van het Cloveniersgilde het startschot voor dit Waterfestival gegeven.
Vanaf dit moment vertrekken ook de zwemmers met een ponton richting Cuyk voor hun zwemtocht “de nautische mijlen”.
De zwemmers worden o.a. begeleidt door boten van Watersportvereniging De Stuw.
Vanaf 11.00 uur start ook een groots opgezette boeken, curiosamarkt en braderie in de Graafse straten. Op de Markt zullen een aantal kinderattracties staan.
De beeldentuin bij de St.Elisabethkerk en het Graafsch museum zijn 's middags geopend voor het publiek.
Aan de loswal zullen er diverse demonstraties plaatsvinden door de Raodshow Koninklijke Marine met o.a. een promotietent, een klimtoren, een brugsimulator en een aantal snelspeedboten. Ook zal de Brandweer aanwezig zijn met de hoogwerker en een z.g. Crashtender, een blusvoertuig dat gebruikt wordt bij grote branden. De jeugdbrandweer zullen blusdemonstraties verzorgen in de binnenstad.
De roeivereniging “De Drie Provinciën” zal met een aantal boten aanwezig zijn. Geïnteresseerden kunnen deze dag meevaren met één van de boten. Ook kan men meevaren met één van de boten van “Olie en Stoom”.
Op het binnenterrein van de St. Elisabethkerk zullen een aantal zandsculpturen gebouwd worden door leden van de Beeldentuin. Tevens zal er een doorlopend optreden zijn van Pen en Stem met gedichten over water.
Ook bestaat weer de mogelijkheid om per huifkar het gemaal Van Sasse en de Kazematten bij de Graafse brug te bezoeken.
De Havenmuzikanten en De Maessanghers zullen deze dag weer muzikaal opluisteren.
Voor het volledige programma kunt u kijken op de site www.waterfestival-grave.nl
De toegang tot dit spektakel is geheel dag gratis.