Deel dit artikel ‹ Terug

Heilige Huisjes gezocht!

Geplaatst op: woensdag 6 juli 2011


Voor het project Expeditie Heilige Huisjes van Erfgoed Brabant is Marktplaats Cultuur aan de Maas weer op zoek naar heilige huisjes in onze regio.
De vraag aan de beheerders van de religieuze instellingen is of zij hun deur willen openen voor schoolklassen. Tot nu toe is de Protestantse Kerk in Grave de enige deelnemer in de regio.
De leerlingen van groep 7 en 8 gaan aan de hand van een lesbrief van Erfgoed Brabant verschillende religies bestuderen in de klas. Aansluitend gaan ze op expeditie naar een kerk, kapel, klooster, moskee of synagoge onder begeleiding van een docent. Leerlingen ontdekken wat de gebouwen betekenen, wat ze zeggen over de mensen die er komen en wat die belangrijk vinden in hun leven.
Zij bekijken het verband tussen de vormgeving van het gebouw en de functie.
Daarom maakt Marktplaats Cultuur aan de Maas op verzoek van Erfgoed Brabant een lijst van te bezoeken religieuze instellingen in het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg.
U kunt uw religieuze instelling aanmelden bij marktplaats Cultuur aan de Maas, telefoon: 0485-562544 of via e-mail: info@cultuuraandemaas.nl