Deel dit artikel ‹ Terug

Smakelijk nazomeren met Culirooj 2011

Geplaatst op: woensdag 6 juli 2011


Culinair genieten voor iedereen uit Venray en omstreken, niet in een chique restaurant, maar gewoon midden op het Schouwburgplein in Venray. Tijdens het evenement ‘Culirooj’ in 2010 bleek dat een groot succes. Ook dit jaar, van donderdag 8 t/m zondag 11 september, laat Venray zich daarom graag van zijn Bourgondische kant zien en is het centrum plaats van handeling voor Culirooj 2011. De belangrijkste ingrediënten: lekkere hapjes en drankjes, muziek, onvervalste Limburgse gezelligheid en gratis toegang. Noteer dit weekend, precies een week na de zomervakantie, vast in je agenda!

Na een businessavond voor genodigden, op donderdag 8 september, barst vrijdag 9 september het feest helemaal los. Bekende horecagelegenheden uit de directe omgeving laten jong en oud weer proeven van hun kookkunsten. Zij bieden overheerlijke gerechten aan voor kleine prijzen, al vanaf € 4,-. Op alle dagen word je als bezoeker getrakteerd op muzikale optredens, zoals van de populaire band ‘Big, Black & Beautiful’. Speciale kinderactiviteiten, een etalage-show en een modeshow op zondag maken het evenement compleet.

Muzikaal menu
De bekende Nederlandse zangeres Edsilia Rombley heeft getekend voor de businessavond op 8 september. Op vrijdagavond staat behalve ‘Big, Black & Beautiful’, de band ‘Boulevard’ op het muzikale menu. Zaterdagavond is het de beurt aan feestband ‘Minsekinder’ met zeer dansbaar repertoire. En op zondag tenslotte, maken Venrayse artiesten van diverse genres hun opwachting.

Deelnemers
Culirooj 2011 kan rekenen op een groot aantal deelnemers. De deelnemers van 2011 zijn Restaurant De Vier Linden (Vierlingsbeek), De Artiest (Venray), Familie Restaurant Het Roekenbosch (Blitterswijck), De Rooijerie (Venray), Restaurant Sjef (Arcen), Hotel-Brasserie De Zwaan (Venray), Tante Jet aan de Maas (Blitterswijck), Brasserie Lion D’or (Venray), Culinair Creatief Ruud Welbers (Venray) en Ristorante Botticelli (Venray). Horecaondernemer Paul Hulsman zal met zijn Café-Hotel Venray de drankvoorziening op zich nemen.

Culirooj wordt mede mogelijk gemaakt door Dagblad De Limburger en HANOS internationale horeca groothandel.