Deel dit artikel ‹ Terug

Zomerse akoestische avond in café De Piek

Geplaatst op: vrijdag 1 juli 2011


Vrijdagavond 8 juli staat bij café De Piek in het teken van akoestische muziek. De avond wordt geopend door Clean Pete, een singer-songwriterduo uit eigen regio. De Canadese Steve Rawles, bekend van Belvedere en This is a Standoff, verzorgt het hoofdprogramma. De avond wordt in stijl afgesloten door DJ’s T-On-Air. De eerste akoestische klanken zijn rond een uur of 21.00 uur te horen en de entree is gratis. Bij (te) mooi (en heet) weer buiten!

Steve Rawles is bekend als de zanger van en motor achter de melodische punkrock-bands This Is A Standoff en Belvedere uit Canada. Normaliter toert hij ieder seizoen een of twee keer de halve wereld rond met This Is A Standoff, maar deze zomer is Steve een maandje in kleiner gezelschap op tour door Europa. Hij speelt zelfs maar twee shows in Nederland, waarvan één in de Piek! Deze tocht draait om zijn gloednieuwe en eerste akoestische soloplaat genaamd "Bonus Room" die natuurlijk ook hier gepromoot moet worden. Waar anders kunnen deze zomerse singer/songwriter-liedjes beter worden vertolkt dan vanaf een kruk op een warme avond in een mooie kroeg zoals De Piek. Op CD en online klinkt de muziek al fijn. Maar tijdens de afgelopen Canadese tour, die Steve samen met zanger Tony Sly (No Use For Name) deed, heeft bewezen dat deze muziek live het allerbeste tot haar recht komt. Dit beloofd veel goeds.

Hiervoor speelt het duo Clean Pete. Deze twee dames zorgen onder de naam van hun alter ego Clean Pete voor frisse singer-songwriter songs begeleid met gitaar en cello. Vanuit Sambeek zullen zij afreizen naar De Piek in Boxmeer om daar deze zomeravond akoestisch in te luiden. Deze akoestische avond is georganiseerd in samenwerking met stichting Volt, voornamelijk bekend als medeorganisatie van het jaarlijkse Muziekpark.