Deel dit artikel ‹ Terug

Bijzonder theater in Overloon

Geplaatst op: donderdag 30 juni 2011


Op woensdagmiddag 6 juli presenteert het openluchttheater een bijzonder toneelstuk van theatermaakster Pleunie Hoving uit Cuijk. Het is een verhaal voor kinderen maar zeker ook voor hun ouders. Deze voorstelling is de eerste in een reeks van negen kindervoorstellingen die deze zomer in het Overloonse theater te zien zullen zijn.

Het toneelstuk heeft iets sprookjesachtigs. Op de resten van een scheepswrak woont een meisje samen met haar waakhond. Ze wordt klein gehouden door haar zelfingenomen vader kapitein Paard. Elk jaar trekt kapitein Paard rond het eiland om zijn aangespoelde bezittingen, die hij bij de schipbreuk verloor, terug te vinden. Eens per jaar keert de kapitein terug en zoals altijd moet zijn thuiskomst worden gevierd met een grootse welkomst ceremonie. Hij heeft schatten uit de onbekende wereld bij zich. Een wereld waarde dochter naar verlangt en die ze wil ontdekken. Plotseling duikt een Bohémiaanse eilandbewoonster op en steelt met haar schaamteloze charmes het hart van de kapitein. Hij komt in vuur en vlam te staan en gooit al zijn magische krachten in de strijd om haar te bezitten.

Al met al een boeiende voorstelling die vorig jaar op het festival Havana aan de Waal hoge ogen gooide. De maakster Pleunie Hoving over haar toneelstuk: “Er komt een moment in je leven dat je moet loslaten, de weg daar naartoe is vol obstakels. Kleine meisjes worden groot en soms willen vaders hun dochter dan vasthouden als een poppetje in een vitrinekast.”

De voorstelling begint om half 3. De toegangsprijs is laag gehouden, want entree kost maar € 4,50. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website van het openluchttheater, bij de supermarkt in Overloon en vanaf een halfuur voor het begin van de voorstelling bij het openluchttheater zelf. En mocht het weerbericht ongunstig zijn, dan zal de voorstelling worden gespeeld in de aula van het oorlogsmuseum.