Deel dit artikel ‹ Terug

Hippisch Festijn Grave kent een vroege start

Geplaatst op: vrijdag 24 juni 2011



De afgelopen dagen is het Hippisch Festijn Grave gestaag opgebouwd: horecatenten zijn geplaatst, hindernissen zijn opgebouwd en dressuurringen zijn uitgezet. Het terrein ziet er dit jaar weer fantastisch uit, met de natuurlijk hindernissen die op zondagmiddag voor de Derby worden gebruikt als "kers op de taart". Tientallen vrijwilligers hebben noeste arbeid geleverd om alles gereed te krijgen voor de deelnemers, waarvan de eerste vrijdagochtend om 10.30 uur zal binnenrijden. Het Hippisch Festijn Grave is nog nooit zo vroeg begonnen, de animo van de springruiters was dit jaar zo groot dat de starttijden op vrijdag vervroegt moesten worden.

Grave staat drie geweldige paardensportdagen te wachten: met ingrediënten als Kür op Muziek, de jongste ponyjeugd in zogenaamde Bixie-rubrieken, een feestavond op zaterdag met DJ, spannende barrages in de springring en als klapstuk de Derby die op zondagmiddag om 15.00 uur het concours afsluit. Deelnemers aan de Derby mogen overigens vrijdagochtend de Derbyhindernissen komen oefenen: deze hindernissen zijn voor veel paarden compleet nieuw, waardoor een oefenrondje de kans op succes in de Derby danig zal vergroten.

Voor de bezoekers biedt het gratis toegankelijke Festijn niet alleen de paardensport, maar ook een gezellig terras, diverse horeca en standhouders met een diversiteit aan producten. Meer informatie: www.hippischfestijngrave.nl