Deel dit artikel ‹ Terug

Start Summmertime 2011

Geplaatst op: maandag 20 juni 2011


Zaterdag 25 juni om 14.00 uur opent Genneps wethouder Ingrid Voncken de vierde editie van Summmertime. Het eerste middagoptreden zou het Cubaanse kwartet ‘’Son mas Son’’ uit Havana zijn. Hoewel de vlucht al geboekt was, weigerde de Nederlandse ambassade hen inreisvisa. Dus komen ze ons land niet in. De flyers en posters waren toen al besteld. Als alternatief is gezocht naar vervanging uit die streek. Vergeefs. Gelukkig hielp het Iduna-orkest ons uit de brand: zij leveren wereldmuziek. Zij zullen onze zomergasten verrassen op een muzikale reis langs maar liefst 16 landen. Ook treedt tot slot het jubilerende koor Caecilia uit Ottersum op. Tussendoor laat dichter Piet Tunnesen ons genieten van zijn dichtkunst, ook om de bruiloft in het stadhuis niet te verstoren,en vermaakt Museum Petershuis de kleintjes met kleuren en schatgraven.

De eerste avond staat in het teken van romantische, licht-klassieke en moderne muziek uitgevoerd door professionele musici. Vanaf 20.00 uur stelen Oksana Baljva op piano (afkomstig uit in Naltsjik in de Russische Kaukasus), tenor Poul van Rooij (uit Boxmeer, nu eigenaar van Salontheater Belfeld) de show. Beiden brengen bekende opera- en operette-liederen en klassieke toppers tot leven. Zij treden afwisselend op met de “Niederrheinische” professionals Anja Speh (piano), Gabriele Natrop-Kepser (sopraan) en Miriam Hardenberg (cello, sopraan), allen oorspronkelijk uit Kleve. Om een tipje van de sluier op te lichten: bij hen draait de hele avond om liefde met klassiek en modern werk van Edward Elgar, Edvard Grieg, Johannes Brahms, Fritz Kreisler, Franz Liszt, Theo Mackeben, Georges Bizet, Jacques Offenbach en Leonard Bernstein (West Side Story).

Van het Summmertime-festival valt ook op alle volgende zaterdagen in juli en augustus te genieten. Hoofdlocatie vormt telkens de knusse Markt in hartje Gennep, maar ook elders is er live-muziek en wacht de bezoeker andere verrassingen. Actievelingen komen aan hun trekken in workshops en zelfs de inwendige mens wordt niet vergeten: er vallen verrassende Italiaanse en Afrikaanse gerechten te proeven. In de maand juli zijn er bovendien nog kunstexposities en workshops van een collectief van Udense kunstenaars in de panden Zandstraat 66 en 70.

Kort en goed: een bezoek aan Summmertime in hartje Gennep is aan te bevelen. Er valt elke zaterdag (en nu ook ’s morgens) van alles te horen, te zien, te beleven, actief te doen en soms zelfs te proeven. En de toegang is gratis dankzij 100 sponsoren uit de regio, waaronder ook de gemeente Gennep.