Deel dit artikel ‹ Terug

Duurzaam opladen vanaf nu mogelijk in uw gemeente

Geplaatst op: maandag 20 juni 2011


Klimaat neutrale fietsoplaadpunten in recordtijd gerealiseerd

Het is nu ook mogelijk om met uw elektrische fiets in uw gemeente ‘groen’ op te laden. Binnen een recordtijd, in amper drie maanden tijd, zijn in Brabant 100 klimaat neutrale oplaadpunten gerealiseerd. Routebureau Brabant speelt hiermee razendsnel in op de trend en populariteit van het elektrisch fietsen. De oplaadpunten zijn herkenbaar aan het groene elektrische fietslogo en liggen aan het fietsknooppuntennetwerk van Brabant. De stroom die nodig is voor het opladen van de elektrische fietsen wordt gecompenseerd door zonne-energie en daarmee is het oplaadpunt ‘groen en duurzaam’.

Het project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant, Midpoint Brabant, REAP West-Brabant en met medewerking van Stichting SEA, verantwoordelijk voor de product-markt-formule.

Vieren van 100 groene oplaadpunten
Dat er in Brabant een netwerk van klimaat neutrale oplaadpunten is, wordt onder andere gevierd tijdens een speciale fietstocht in Brabant. Voor fietsers die met een elektrische fiets deelnemen aan De Leyetocht, op zondag 21 augustus 2011, worden tal van activiteiten georganiseerd.

Ook viert Routebureau Brabant dit heugelijke feit met een fotowedstrijd op www.routesinbrabant.nl. De wedstrijd loopt van 17 juni tot en met 17 juli 2011. Om kans te maken op onderstaande prijzen stuurt u een foto in waarop te zien is wat (elektrisch) fietsen in Brabant zo bijzonder maakt. De prijzen zijn:

-2x een ballonvaart voor 1 persoon, aangeboden door www.ballonAIRpoort.nl;
-1x een drie gangen diner Rondje Fietsen met Smaak voor 2 personen, aangeboden door www.reiskoffer.nl;
-1x een excursie in de brouwerij voor 4 personen inclusief abdijlunch, aangeboden door www.latrappe.nl;
-1x een overnachting voor 2 personen inclusief ontbijt, aangeboden door www.pensiondevilla.nl.

Opkomst duurzaam fietsen in Brabant
De elektrische fiets is enorm in opkomst. Mede door de vergrijzing wordt verwacht dat komende jaren het aandeel elektrisch fietsen sterk zal blijven stijgen. Om in deze vraag te voorzien zijn de oplaadpunten gerealiseerd. In een jaar wekt het paneel voldoende energie op om accu’s van ruim 600 fietsen op te laden. “Fietst u aan de hand van het Brabantse fietsknooppuntennetwerk dan komt u vanzelf een duurzaam oplaadpunt tegen, bij bijvoorbeeld fietscafés en tal van horeca-ondernemers”, aldus projectleider Cindy Knuiman.

Een overzicht van de 100 oplaadpunten in Brabant en meer informatie over de fotowedstrijd is vanaf vrijdag 17 juni 2011 te vinden op www.routesinbrabant.nl/fietsen .

Over Routebureau Brabant
Routebureau Brabant is het samenwerkingsverband op het gebied van recreatieve routes tussen Regio West-Brabant, Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant, Regionaal Overleg Midden-Brabant (ROM) en Vrijetijdshuis Brabant. Meer informatie www.routebureaubrabant.nl.