Deel dit artikel ‹ Terug

Culturele snuffelroute voor jongeren door Boxmeer

Geplaatst op: woensdag 8 juni 2011


Marktplaats Cultuur aan de Maas heeft in samenwerking met CKV docenten van het Elzendaalcollege een culturele snuffelroute door Boxmeer uitgestippeld die speciaal gericht is op jongeren. Veel jongeren uit de omliggende dorpen gaan naar school in Boxmeer, maar kennen het dorp niet echt.
Aan de hand van een vragenlijst ontdekken jongeren monumentale pareltjes, culturele instellingen en verder voor hen interessante winkels in het straatbeeld van Boxmeer.
Om in de vakantietijd ook andere jongeren en hun ouders de kans te bieden om kennis te maken met wat Boxmeer allemaal te bieden heeft Marktplaats Cultuur aan de Maas samenwerking met de VVV in Boxmeer gezocht. De VVV heeft meteen haar medewerking toegezegd. Zij functioneert in de zomermaanden als contactpunt, vanaf Pinksteren.
De culturele snuffelroute is gratis af te halen van 10 juni t/m 31 augustus bij de VVV in Boxmeer, aan De Raetsingel 1 (Cultureel Centrum De Weijer) De doelgroep zijn jongeren tussen de 11 en 15 jaar. De route kan zowel te voet als per fiets worden afgelegd.
Tot 31 augustus 2011 kunnen jongeren hun oplossingen inleveren bij de VVV in Boxmeer. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen te winnen.
De openingstijden van de VVV zijn:
Ma : 13.00 – 15.30 uur
Di t/m Vr: 09.30 – 15.30 uur
Za : 09.30 – 13.00 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de VVV Boxmeer, tel. 0485 – 576665, mail: vvvboxmeer@regio-vvv.nl
Of met Marktplaats Cultuur aan de Maas, tel. 0485- 562544, mail: info@cultuuraandemaas.nl