Deel dit artikel ‹ Terug

Zomeravondconcert 18 juni in Sint Hubert

Geplaatst op: dinsdag 7 juni 2011


In de parochiekerk in Sint Hubert wordt zaterdag 18 juni om 20.00 uur een Zomeravondconcert gehouden. De Stichting Cultura Domus verzorgt dit concert, met medewerking van Voces Virorum. De toegang is gratis.

St. Hubert
Cultura Domus is een stichting zonder enige subsidievorm, die door inzet van uitsluitend vrijwilligers volledig zelfwerkzaam is. Brabant heeft een enorme rijkdom en diversiteit aan religieus erfgoed: kerken, kloosters, abdijen, prachtige oude begraafplaatsen etc. Door voortgaande ontkerkelijking, fusies van kerkgenootschappen en stijgende onderhoudskosten wordt het steeds moeilijker om dit erfgoed in stand te houden. Steeds meer kerken worden gesloten en uiteindelijk gesloopt. Op die manier dreigt een kostbaar deel van de cultuurhistorische waarde van deze kerken, zowel materieel als immaterieel, voor altijd verloren te gaan.

Medio 2009 heeft een aantal mensen de Stichting Cultura Domus opgericht met als doel: het organiseren van culturele activiteiten in deze gebouwen, om op deze manier een bijdrage te leveren om dit erfgoed in stand te houden. De naam Cultura Domus verbindt hiermee cultuur, kerk en huis. Na de geslaagde Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach vorig jaar maart, is Cultura Domus trots u nu te kunnen verrassen met een zomeravondconcert. Deze avond wordt verzorgd door de a-capella zanggroep Voces Virorum uit Boxmeer. Dit dubbel mannenkwartet, dat polyfonische liederen uit de Renaissance ten gehore brengt, verzekert u van een “luisterrijke” avond. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij u een plaats te reserveren. U kunt zich aanmelden via: info@culturadomus.nl

Meer informatie kunt u vinden op de websites: www.culturadomus.nl en www.vocesvirorum.nl.