Deel dit artikel ‹ Terug

Hemelvaartsdag en Pinksteren in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: vrijdag 27 mei 2011


Tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren kom je ogen te kort in Zoo Parc Overloon! Bewonder de vele jonge dieren die zijn geboren en maak kennis met de nieuwste bewoners van het dierenpark: de zeehonden. Bij de Zoo Times vertellen de dierverzorgers je alles over de dieren in het park en bij de Beestenboelkar kom je meer te weten over de dieren aan de hand van interessante voorwerpen. Voor kinderen is er nog veel meer te beleven; Zoodey, spannende theatervoorstellingen, schminken, een leuke speurtocht, de poppenkast en een heerlijke pannenkoek, maken voor hen de dag in Zoo Parc Overloon compleet!

De afgelopen weken vond een ware babyboom plaats in het park. In vele verblijven is dan ook jong leven te bewonderen. De drie jonge krabbenetende wasberen laten zich steeds vaker buiten het nest zien en ook het otterjong geniet inmiddels van het buitenspelen. De twee jonge kamelen en de acht Indische antilopen lopen al sinds hun geboorte mee met de kudde en zijn dus goed zichtbaar voor bezoekers. Het kangoeroejong springt ook vrolijk rond, totdat de vermoeidheid toeslaat en hij met een behendige koprol terug in de buidel van zijn moeder springt. Dwergnijlpaardjong Asabi is inmiddels een half jaar oud, maar steelt nog steeds de harten van de bezoekers.

De zeehonden die enkele weken geleden zijn geïntroduceerd in hun nieuwe verblijf, maken het goed. De drie dieren zijn helemaal gewend aan hun ruime onderkomen en liggen vaak heerlijk te zonnen op de zandbank. Vanaf de uitkijkpunten zijn ze dan goed te bewonderen.

In het paviljoen van Zoo Parc Overloon is ook veel nieuws te ontdekken; hier heeft Pannenkoekenrestaurant Maskerade de deuren geopend! Met de werelddelen Afrika, Australië, Zuid-Amerika en Antarctica op de achtergrond, kun je hier genieten van ambachtelijke pannenkoeken. De pannenkoeken worden aan het buffet voor je gebakken, waarna je deze naar eigen smaak kunt beleggen met verrassende toppings. Het pannenkoekenrestaurant is tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren van 12.00 tot 19.00 uur geopend.

Hemelvaart- en Pinksteractiviteiten
Op donderdag 2 juni en in het Pinksterweekend, 12 en 13 juni, staan er weer vele activiteiten op het programma. Bij de kleine panda’s, dwergnijlpaarden, kamelen, witwanggibbons, cheetahs, lemuren, ibissen en reuzenmiereneters vinden dagelijks Zoo Times plaats. De dierverzorger vertelt allerlei bijzondere wetenswaardigheden over de dieren en vaak krijgen de dieren een lekker hapje. Natuurlijk is er alle tijd om je vragen te stellen.

In het theater is op Hemelvaartsdag de Magic Zoo Show te zien; Ollie en Dizzy zetten hier een wervelende en magische show neer, maar… gaat alles wel zoals gepland? In het Pinksterweekend wordt het theater omgebouwd tot een heuse kruidenleerschool. Tante Tula leert je in deze kindertheatershow alles over de natuur en al haar krachten.

Bij de Beestenboelkar kom je aan de hand van veren, vachtjes, schedels en dieren op sterk water meer te weten of de (eigen)aardigheden van de dieren. En in de bijenstal is veel te leren over het bijenvolk; Imkervereniging Venray is hier tussen 13.30 en 16.00 uur aanwezig om uitleg te geven over het leven van deze bijzondere en nuttige dieren.

Weet je zelf al heel veel van de dieren? Test dan met de speurtocht ZooQuest je kennis! Daarnaast kun je je laten schminken als je lievelingsdier, spannende avonturen meebeleven bij de poppenkastvoorstelling en op de foto met rode panda Zoodey, de mascotte van het dierenpark.