Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeer Cultureel

Geplaatst op: donderdag 19 mei 2011


Dit jaar vindt de jaarlijks kunst- en cultuurmanifestatie BoxMeerCultureel plaats op zondag 29 mei, van 13.00 tot 17.00 uur!

De vaste deelnemers/organisatoren; C.C. de Weijer, de bibliotheek, jongerenwerk Radius en Kunstencentrum Meander, zijn er weer in geslaagd een meer dan interessant programma samen te stellen.
Met het thema dit jaar, "Kunst en .....", brengt de organisatie kunst en al haar grensgebieden in beeld en zorgt voor een dag waarop het gonst van de activiteiten en bruist van de - culturele, kunstzinnige, creatieve - energie. En natuurlijk: een gezellige dag voor iedere bezoeker.

Zoals gebruikelijk is er weer volop muziek op diverse podia: het buitentheater, bij jongerencentrum de Box, in de bibliotheek met o.a. optredens van Boxmeersche Harmonie, Fanfare 4e Hoedanigheid, de Joekels, musicalschool Étoile, leerlingen van de Meander, Merletband en nog meer.

De jaarlijkse Kunst- en Curiosamarkt, die voorheen op Hemelvaartsdag was gepland, vormt dit jaar een onderdeel van BoxMeerCultureel, zo’n 40-tal kramen met een gevarieerd aanbod.

De bibliotheek sluit de Meimaand-Biebmaand af met: presentatie nieuwe media, presentatie BiblioPlus Lezingen – en cursusprogramma 2011/2012, de Speel-o-theek, natuurlijk de spectaculaire boekenverkoop en de expositie 50 jaar Amnesty International.

Jongerenwerk (Radius) presenteert een Graffitimuur (met workshops), een Tafelvoetbaltafel en een Infostand betreffende het jongerenwerk

Als onderdeel van BoxMeerCultureel is op deze dag een link naar het Euregio Kunstproject ‘SMAX’, “Grid the City”met o.a. kunstwerken aan het Weijerplein en als hoogtepunt van BoxMeerCultureel om 15.00 uur een Dans door hoogwerkers, midden op het Weijerplein.

Basisschool ‘De Weijerhof’ heeft op deze dag Open huis. In de multifunctionele ruimte presenteert de Boxmeersche Vaart Vaartkoper en Vaartzilver, een expositie restauratieprojecten Bloedvaandel en Bloedbaldakijn, Sacramentsbaldakijn (gerestaureerd in 2010) en Vaartkledij. Kinderen kunnen er borduren en bloemstukjes maken.

Achter de Morgenster is een heus Kinderplein, met o.m. activiteiten van Spring Kinderopvang, Kindcentrum de Dag Door en jeugdtheater ‘Pimpernel.

En nog veel meer stands en demonstraties, door verschillende verenigingen en instellingen.

Aansluitend aan BoxMeerCultureel is de inmiddels traditionele uitreiking van de
Dr. PeelenCultuurprijs, om 17.00 uur in de theaterzaal van de Weijer.