Deel dit artikel ‹ Terug

Opnieuw tanks in Overloon

Geplaatst op: dinsdag 10 mei 2011


Komend weekend wordt voor de tweede keer Militracks georganiseerd. Dit is een initiatief van het museum Liberty Park in Overloon dat tijdens dit weekend een groot aantal voertuigen uit de oorlog laat rondrijden. Hiervoor is er rond het museum een speciaal circuit aangelegd dat anderhalve kilometer lang is. Op het circuit is een aantal hindernissen aangebracht waardoor het mogelijk wordt om een beeld te krijgen van de capaciteiten van de militaire voertuigen uit die tijd. Er is een compleet wagenpark aanwezig, van eenvoudige zijspanmotoren tot kleine terreinvoertuigen, en van grote transportvoertuigen tot zwaar gepantserde tanks. De meeste voertuigen komen speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland. Het is voor bezoekers tegen betaling mogelijk om zelf een ritje mee te maken in deze bijzondere voertuigen.

Tegelijk vindt er op het museumterrein een grote markt plaats waar boeken over de Tweede Wereldoorlog worden aangeboden, maar ook militaria, affiches en andere verzamelaarsobjecten over de oorlog. Verder presenteert de vereniging Battle Tanks Nederland radiografische schaalmodellen, waarmee een tankslag wordt nagebootst. Tot slot viert de Tweede Nederlandse Organisatie voor Tankhobbyisten, TWENOT, haar 35-jarig jubileum met een grote beurs in het museum.

Vorig jaar kwamen er op de eerste editie van Militracks bijna vijfduizend bezoekers af. Omdat er veel enthousiaste reacties waren, werd besloten om dit evenement jaarlijks te gaan organiseren. Dit jaar worden er ook veel bezoekers uit Duitsland verwacht. Evenals in Engeland kreeg het evenement daar grote aandacht van de vakpers. De organisatie rekent dit jaar op zeven- tot achtduizend bezoekers, afhankelijk van de weersomstandigheden.
www.libertypark.nl en www.militracks.nl