Deel dit artikel ‹ Terug

Fast Fit als basis voor verbetering van je echt leeftijd

Geplaatst op: maandag 9 mei 2011


Deelnemers Je echte leeftijd (SBS6) trainen Fast Fit bij Fitland Den Bosch

Ook dit seizoen is het TV programma Je echte leeftijd weer te zien bij SBS6. Aan deze zevende serie van dit programma nemen ook Henk en Natasja uit ’s-Hertogenbosch deel. “Minimaal 3 keer per week zijn ze bij ons te vinden,” vertelt Quinn Wilkens, manager van Fitland Den Bosch. “We gebruiken het concept Fast Fit als basis om Henk en Natasja zowel fysiek als mentaal gezonder en gemotiveerder te krijgen.” Volgens Quinn zijn de eerste resultaten van deze training nu al te zien.

In het TV programma Je echte leeftijd wordt gemeten hoe oud iemand echt is. Niet de leeftijd zoals te zien op het paspoort, maar een indicator van hoe oud je lichaam is afhankelijk van hoe je het hebt verzorgd. Quinn Wilkens van Fitland: “Wie een gezond eetpatroon heeft en veel sport is mogelijk jonger dan zijn werkelijke leeftijd, wie rookt en overgewicht heeft kan veel ouder uitvallen.” Quinn vertelt dat je er met alleen sporten niet bent. “Er moet ook mentaal wat gebeuren. Als personal coach vertel ik daarom tijdens het sporten ook het een en ander. Zo probeer ik ze te motiveren en stimuleren om er nog een schepje bovenop te doen en dat ook vol te laten houden.”

Fast Fit is de basis van de training die Quinn voor Henk en Natasja heeft uitgewerkt. “Fast Fit maakt gebruik van de ROM-machine. Met slechts 2x4 minuten train je al je spieren en zal je conditie snel verbeteren.” Henk en Natasja komen minimaal 3 keer per week naar Fitland Den Bosch. “We hebben eerst een gesprek gehad en daarin vertelden ze dat ze wel vaker elders een sportschool bezochten maar daar te vrijblijvend zelfstandig bezig waren. Je merkt dat sommige bezoekers een intensievere begeleiding nodig hebben om ze tijdens de training te motiveren. Dat hebben we dus ook voor Henk en Natasja in het programma verwerkt.”

Meer informatie over Fast Fit is te vinden op www.fast-fit.eu.
advertentie