Deel dit artikel ‹ Terug

Workshops "E-reader en e-books" en "Social media" bij BiblioPlus

Geplaatst op: woensdag 4 mei 2011In het kader van Meimaand Biebmaand organiseert BiblioPlus i.s.m. Majeur twee workshops rondom nieuwe media. Op woensdag 18 mei leert u alles over de e-reader en e-books tijdens de workshop ‘E-reader en e-books’. Op woensdag 25 mei kunt u tijdens de workshop ‘Social media’ kennismaken met social media . Tijdens de ‘Meimaand Biebmaand’ vestigt BiblioPlus extra aandacht op haar vernieuwde producten- en dienstenaanbod en de nieuwe digitale mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op www.durfteontdekken.nl.

Workshop ‘E-reader en e-books’
Het lezen van e-books wordt steeds populairder. Met een e-reader kunt u e-books (digitale boeken) lezen maar bijvoorbeeld ook kranten of tijdschriften. Het grote voordeel van een e-reader is dat u in een klein en handig formaat honderden boeken kwijt kunt. Zo kunt u zonder volle tas toch altijd iets te lezen bij u hebben. Ook ideaal voor op vakantie dus.

Tijdens de workshop komen aan bod: het downloaden en installeren van e-books, het omzetten naar het gewenste e-reader bestand en het beheren van digitale boeken met het gratis programma Calibre.

Workshop ‘Social media’
Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen. Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst (nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, muziek) en beeld (fotografie, video) worden gedeeld via social media websites. Bekende voorbeelden zijn Hyves, Facebook, YouTube, Linkedin en Twitter, WikiPedia en MySpace.

Tijdens de workshop komt aan bod:
- Wat bedoelen we met social media? 
- Wat is populair op dit moment? 
- Hoe maak ik een account aan? 
- Waar ga ik het voor gebruiken?

Beide workshops worden gegeven op het ICT-Plein in Boxmeer van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via www.biblioplus.nl en in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.
advertentie