Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeerse Sensation Cheerleaders winnen 3x goud

Geplaatst op: vrijdag 29 april 2011


Op maandag 25 april ’11 – tweede paasdag – namen er drie afdelingen van de Sensation Cheerleaders deel aan de voorronde van het officieel Nederlands Kampioenschap Streetdance/Hiphop – Showdance – Jazz – Cheerleading & Cheerdance. Het evenement vond plaats in theater de Meerpaal te Dronten en telde ruim 95 deelnemende teams.
Alle SC afdelingen, te weten de Royals - Senior All-girl team -, de Pioneers - Senior Co-ed team - en de partnerstuntformatie van Rob Tonnaer en Mayke Bongers, kwamen uit in de Stunt Cheerleading division.

Het partnerstunt-duo mocht als eerste het podium betreden. In hun routine is het de bedoeling om in één minuut een serie van zoveel mogelijk stunts te laten zien, die uit worden gevoerd door slechts twee personen; een ‘base’ en een ‘flyer’, en ter veiligheid staat daar nog een ‘spotter’ bij. Op het podium werd elke stunt foutloos uitgevoerd en het publiek was hoorbaar onder de indruk. De respectabele routine vormde tevens een primeur in Nederland, waar nog nooit eerder een
Cheerpartnerstunt formatie deelnam in de competitie.
Vervolgens was het de beurt aan de SC Royals, het all-girl team. Zij lieten een spannende routine zien waarin een balans heerste tussen cheerdance, turnen en stunts met een imposante moeilijkheidsgraad. De voortreffelijke uitvoering vergenoegde de dames, coach, publiek en jury.
Tenslotte zouden de SC Pioneers, het co-ed team van jongens en meiden gemixt, de competitievloer betreden. Het werd het eerste optreden van dit team, dat pas sinds oktober 2010 bestaat, en vormde wederom een primeur in de competitie, daar de Pioneers het eerste en tot nog toe enige co-ed team in Nederland is. Ondanks de adrenaline zetten de Pioneers een fraaie routine neer. Deze bestond met name uit stunts; de dames vlogen voor 2,5 minuut continu door de lucht. Het was een waar spektakel.
Tijdens de prijsuitreiking ontvingen de Sensation Cheerleaders voor alle routines een gouden trofee en complimenten van de Dutch Cheerleading Association. Tevens waardeerde de jury de routines met behoorlijke scores. Het All-girl team verbeterde zelfs de behaalde score op het kampioenschap van vorig jaar.
“We hebben hier maanden naar toe getraind, dus het zou een belangrijke en spannende dag voor ons worden. We wilden het zo graag! Als je dan ziet dat de routines vlekkeloos verlopen, kun je als coach niet meer wensen. Ik kijk buitengewoon trots en tevreden terug op onze deelnames. We hebben enorm genoten en kijken nu uit naar de finale, die plaats zal gaan vinden in oktober 2011. Met deze vooruitgang, komen de internationale competities steeds dichterbij voor ons. We hebben onze doelen gesteld en zullen zeker niet stil blijven zitten.” Aldus headcoach Anne-Marie Olçay-Jansen.
Voor meer informatie: www.sensationcheerleaders.nl, of mail naar info@sensationcheerleaders.nl.