Deel dit artikel ‹ Terug

Beeldentuin Grave op zondag 8 mei geopend

Geplaatst op: donderdag 28 april 2011


Na twee zeer succesvolle jaren wordt op zondag 8 mei a.s. de Beeldentuin Grave geopend voor een derde expositie.
Kees Buijs en Ilse Tielen hebben wederom zeven kunstenaars geselecteerd die werk tonen in de Beeldentuin. Er is naar gestreefd een verscheidenheid aan materialen en stijlen tentoon te stellen, volgens de initiatiefnemers is dit wederom goed gelukt.
Er zijn dit jaar kunstenaars uit het hele land maar een aantal komt uit de directe omgeving van Grave.
Kunstenaars die dit jaar exposeren in de Beeldentuin zijn Joep Backhuijs ( staal); Ludovicus van Eijnatte ( steen); Leo Gerritsen ( cortenstaal); Friedy Evers ( brons); Harm van der Zeeuw ( keramiek) Kees de Bruijn ( hout) en Wim Klabbers ( koper).
Nieuw dit jaar zijn de rondleidingen voor groepen. Er wordt tijdens de rondleiding ingegaan op de historie van de plaats van de Beeldentuin en de kunstenaars met hun tentoongestelde werk. Na afloop wordt u in de Beeldentuin verwend met een kopje koffie of thee en wat lekkers. Info bij de Beeldentuin.
Naast (groot) buitenwerk in de tuin wordt het “Vagevuur” bij de kerk ingericht als expositie verkoopruimte voor (kleiner) binnenwerk. Hier zullen de exposanten van de afgelopen 2 jaar en dit jaar werk exposeren. Daarnaast wordt deze ruimte ingericht als “info-ruimte”, hier kunt u fotomappen bekijken van ander werk van de exposerende kunstenaars en is er foldermateriaal beschikbaar van toeristische en culturele instanties in de buurt.
Openingstijden t/m 9 oktober 2011: donderdag t/m zondag van 11-5 uur
Informatie: www.beeldentuingrave.nl tel 06-18489646