Deel dit artikel ‹ Terug

Bijeenkomst Onderling Sterk Uden thema-avond

Geplaatst op: donderdag 21 april 2011



Praten over je eigen ondersteuningsplan

Uden, 21 april 2011

Op zaterdag 21 mei 2011 organiseert Onderling Sterk Land van Cuijk een themamiddag bij De Canadas in Boxmeer. Tijdens deze middag komen mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar om te praten over onderwerpen die hen bezighouden. Deze keer gaat het over het ondersteuningsplan, in samenwerking met OPsterk.

Vanaf maart 2009 is een ondersteuningsplan verplicht als iemand langere tijd zorg of ondersteuning nodig heeft. In dit plan staan afspraken over wat belangrijk is voor de persoon die zorg of ondersteuning nodig heeft, welke zorg of ondersteuning nodig is en hoe deze wordt gegeven. Maar hoe kan iemand zelf goed meepraten over zijn eigen ondersteuningsplan? Tijdens de themamiddag van Onderling Sterk krijgen de aanwezigen informatie over hun rechten, hoe het ondersteuningsplan gebruikt kan worden en hoe de eigen inbreng bij dit plan krachtiger kan zijn. De bijeenkomst bij De Canadas, Jacob Marisstraat 2 in Boxmeer, begint om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur. De middag is gratis en bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Familie en vrienden zijn ook welkom. Aanmelden vóór 6 mei 2011 bij Onderling Sterk, telefoon 06 234 61 541of e-mail onderlingsterk.lvc@live.nl.

Onderling Sterk is een vereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Zij probeert de positie van mensen met een verstandelijke beperking sterker te maken. Daarvoor organiseren zijn jaarlijks een aantal themabijeenkomsten met wisselende onderwerpen. De thema’s worden door mensen met een verstandelijke beperking zelf aangedragen.

MEE Noordoost Brabant coacht Onderling Sterk Land van Cuijk in haar activiteiten. MEE is een onafhankelijke cliëntondersteuner voor iedereen met een beperking. De deskundigen van MEE informeren, adviseren en ondersteunen, zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt leven. Ook ouders, hulpverleners en andere belangstellenden kunnen bij MEE terecht.

Ondersteuning bij leven met een beperking
MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking of chronische ziekte. MEE werkt aan het verbeteren van kwaliteit van leven, door de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten. Bij MEE werken deskundige consulenten die kunnen helpen met vragen op alle terreinen van leven met een beperking, handicap of chronische ziekte. Dat kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld werk, onderwijs, juridische zaken, wonen, sociale voorzieningen, inkomen en vrije tijd. Kijk op www.mee-nob.nl voor meer informatie.