Deel dit artikel ‹ Terug

Uitreiking van de Vrijwilligerspenning gemeente Cuijk

Geplaatst op: woensdag 20 april 2011


Cuijk, 19 april 2010 – Morgen, op woensdag 20 april wordt de ‘Vrijwilligerspenning gemeente Cuijk’ toegekend aan de heer Marco Janssen (48 jaar). De heer Janssen krijgt de penning vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor het Schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Cuijk. Hij is 25 jaar lang actief als organisator van dit toernooi. De vrijwilligerspenning wordt uitgereikt door wethouder Van Veen om 16.30u tijdens de prijsuitreiking van het schoolvoetbaltoernooi bij het sportpark JVC Cuijk .

Het schoolvoetbaltoernooi is onder leiding van de heer Janssen uitgegroeid naar een driedaags toernooi dat qua omvang hoort bij de grootste van Nederland. De Cuijkse schooljeugd kan van groep 3 tot en met groep 8 deelnemen aan het toernooi. Het schoolvoetbaltoernooi bestaat uit een recreatieve en een prestatiegerichte tak. Vanwege het “tweesporen beleid” is de jeugd actief met sport bezig op zowel recreatief- als wel prestatief niveau.

De heer Marco Janssen heeft 25 jaar lang de sponsoren voor het toernooi geregeld, hij heeft contact onderhouden met de basisscholen en hij zorgde voor het aantrekken van vrijwilligers in de functies van scheidsrechter, kantinepersoneel en EHBO. Naast de organisatie zorgde Marco Janssen ervoor dat zowel kinderen als ouders geënthousiasmeerd raakten.

De verdiensten van de heer Janssen als vrijwilliger zijn belangrijk voor de jongeren in Cuijk. Zonder zijn inzet was het schoolvoetbal in Cuijk niet zo groot geworden.

De Vrijwilligerspenning gemeente Cuijk" met bijbehorende standaard wordt toegekend en uitgereikt bij het afscheid van personen die zich op een bijzondere wijze vrijwillig voor een periode van in principe 16 jaar of langer hebben ingezet bij een vereniging of instelling in de gemeente Cuijk.