Deel dit artikel ‹ Terug

Happen en trappen in onze regio start nieuw seizoen

Geplaatst op: donderdag 7 april 2011


“Niet alleen toeristen maar ook eigen inwoners Happen en Trappen”

Het concept Happen en Trappen blijkt een schot in de roos. Dit initiatief begon enkele jaren geleden in het Land van Cuijk en breide zich snel uit naar een groter gebied. Ondertussen is het op meerdere plekken in het land overgenomen. Happen en Trappen is een culinaire fietstocht waarbij u alle mooie plekjes in de regio passeert.

“Eind april starten we weer met het nieuwe seizoen en de eerste boekingen zijn al binnen,” vertelt Thomas Vloet van Hotel restaurant Dormylle in Mill. “Toen we er mee begonnen hadden we in eerste instantie het idee dat vooral toeristen en onze hotelgasten er gebruik van zouden gaan maken. Maar in de praktijk hebben we ook veel deelnemers uit onze eigen regio.” Als voorbeeld noemt hij families, vriendengroepen en verenigingen die gezamenlijk een dagje uit willen. “Maar soms hebben we ook inwoners van onze gemeente die familie uit een andere regio onze mooie omgeving willen laten zien. Dat is dan met Happen en Trappen mooi te combineren met eten en drinken en bovendien kan het iedere dag vanaf april.”

De route waarvan Dormylle deel uit maakt is 55 kilometer. Thomas Vloet zegt:”Men begint ’s morgens in Sint Hubert bij restaurant Erica met een kop koffie of thee en appeltaart. Daarna fietst men door de landelijke omgeving naar De Brouwketel in Escharen voor het voorgerecht.” Via het historische gedeelte van Grave loopt de route naar Cuijk en schuift men bij Peters Rit Lunch- en IJssalon in Cuijk aan voor de soep. Vervolgens naar restaurant Des Werelds bij Dormylle in Mill voor het hoofdgerecht en het dessert staat klaar in het Raadhuis in Wanroij. “De afsluiting is dan weer bij restaurant Erica in Sint Hubert.”

Voor meer informatie of reserveringen kunt u terecht op www.happenentrappen.nl. Ook bij Dormylle aan de Hoogveldseweg 1 in Mill is meer informatie verkrijgbaar en kunt u zelfs fietsen reserveren. Zie www.dormylle.nl of bel tel. 0485-477210.