Deel dit artikel ‹ Terug

Gratis AED voor uw evenement

Geplaatst op: woensdag 6 april 2011


Wanneer u in de regio Noordelijke Maasvallei een evenement organiseert, of u wilt een AED voor een bepaalde tijd beschikbaar hebben, dan kunt u bij Stichting Kies voor Leven geheel kosteloos een AED (Automatische Externe Defibrillator) in bruikleen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan sportevenementen, zomerfeesten, concerten, buurtfeesten etc. Er zijn géén kosten aan verbonden. Alleen eventuele verbruikte materialen dienen vergoed te worden.

Dankzij de belangeloze beschikbaarstelling van een AED door Stichting Kies voor Leven aan het medisch onderlegde personeel mag uw evenement zich 'hartveilig' noemen. Het predicaat 'hartveilig' wordt gegeven aan een gebeurtenis waarbij de omstandigheden zo zijn georganiseerd dat binnen zes minuten na een hartstilstand het slachtoffer gereanimeerd en gedefibrilleerd kan worden.

Stichting Kies voor Leven stelt al jaren een AED belangeloos ter beschikking. Onlangs maakte SCM ut Germelaand uit Mill nog dankbaar gebruik van dit gratis aanbod. Ook Natuurmonumenten neemt een AED mee tijdens de rolstoeldag op dinsdag 21 juni, terwijl ook Theatricbeats Dance in Cuijk twee AED’s heeft vastgelegd voor zaterdag 18 juni. Op deze manier komt een organisatie niet voor onnodige kosten te staan en kan een activiteit wel ‘hartveilig’ gemaakt worden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Toon Hermsen van Stichting Kies voor Leven. Zijn telefoonnummer is 0485-451847. Of kijk op: www.kiesvoorleven.nl