Deel dit artikel ‹ Terug

Hofmans Cuijk opent grootste showtuin voor kunstgras van Benelux

Geplaatst op: dinsdag 5 april 2011


Op 7, 8 en 9 april neemt Hofmans Cuijk alle vooroordelen over kunstgras weg. In haar eigen showtuin van 1600 m2, compleet met vijver en golfbaan, worden 28 verschillende soorten kunstgras getoond. Bezoekers kunnen tijdens de feestelijke opening de verschillende kleuren, kwaliteiten, hoogten en pooldikten in een natuurlijke omgeving beoordelen.

Kunstgras is de nieuwste trend op het gebied van tuinaanleg. Deze kunstmatige variant van echt gras, wordt uit gemak steeds vaker aangelegd op terrassen, tuinen en rondom zwembaden. Kunstgras dankt haar populariteit aan haar hoge kwaliteit en bijzonder realistische beleving. Kunstgras koop je niet afgaand op een staaltje of via internet, dat moet je beleven. Zien is geloven bij Hofmans Cuijk in de 2e week van april. Het kietelende gras is niet van echt te onderscheiden.

Wie bij kunstgras nog denkt aan een knalgroene kunststof mat, heeft het mis. Eigenaar Twan Hofmans vertelt: “Het mooiste van kunstgras is dat de pool inmiddels zo ver ontwikkeld is, dat je haast geen verschil meer ziet met echt gras. Er zijn zelfs dorre stukjes en oneffenheden in het kunstgras verweven. Mensen zullen versteld staan van de natuurlijke kleur groen.”

Kunstgras is slijtvast en 100% onderhoudsvrij: maaien, zaaien en onkruid bestrijden zijn verleden tijd. Net zoals mollen en hooikoorts. En bij kunstgras van Hofmans Cuijk blijft groen altijd groen, met een uv-garantie van 10 jaar en een kwaliteitsgarantie van 5 jaar. In samenwerking met 10 hoveniers, verspreid door heel Nederland, biedt Hofmans Cuijk na aankoop ook de mogelijkheid het kunstgras vakkundig aan te leggen.

www.hofmanstapijten.nl