Deel dit artikel ‹ Terug

Opnieuw oproep aan ieder die (oude) foto's heeft

Geplaatst op: donderdag 31 maart 2011


ZOAS HET VROEGER WAS IN KUUK …

Op dinsdag 26 april 2011 van 20.00 – 22.30 uur is het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) weer te gast in de gemeente Cuijk, namelijk in Café zaal De Spijker in Beers. De bijeenkomst ‘Het Geheugen van Cuijk’ staat geheel in het teken van de lokale geschiedenis van Beers, Cuijk, Haps, Katwijk, Linden, Sint Agatha en Vianen. René Bastiaanse zal deze avond op zijn karakteristieke wijze in dialoog gaan met het publiek. Dat doet hij aan de hand van oude foto’s (die het publiek hopelijk meebrengt!), maar ook door middel van unieke, oude filmfragmenten. Ook zal hij hen verrassen met een gezellige quiz. Verder maakt een blik op de compleet vernieuwde online geschiedenisboekjes van Cuijk deel uit van het ‘bonte’ programma. U vindt deze ‘boekjes’ via www.bhic.nl/cuijk.

In september 2008 was het BHIC al eens te gast in de gemeente Cuijk. Nu, drie jaar later, komen we met een nieuw programma! Graag nodigt het BHIC alle inwoners van de gemeente Cuijk uit voor deze gezellige, gevarieerde avond.

Programma ‘Het Geheugen van Cuijk’

Welkomstwoord en presentatie van de (vernieuwde) online geschiedenisboekjes van de huidige gemeente Cuijk door René Bastiaanse
Wandeling door de geschiedenis van Beers, Cuijk, Haps, Katwijk, Linden, Sint Agatha en Vianen door regiohistoricus Henk Buijks van het BHIC
Korte pauze
Gezellige ‘Petje op Petje af’ quiz met daarbij historisch beeld en geluid uit onze archieven van Cuijk
Gelegenheid voor het publiek om hun meegebrachte foto’s over de oude dorpen op groot scherm te laten zien, samen herinneringen op te halen en informatie uit te wisselen. Ook aan de hand van oude filmfragmenten.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 april 2011 van 20.00 – 22.30 uur in Café zaal De Spijker, Grotestraat 28 in Beers. De toegang is gratis. De zaal is vanaf 19.30 uur open voor het publiek.

Iedereen is van harte uitgenodigd. Heeft u nog mooie, dierbare foto’s van en over Beers, Cuijk, Haps, Katwijk, Linden, Sint Agatha en Vianen in vroeger tijden? Neem deze dan vooral mee!