Deel dit artikel ‹ Terug

Lichtkunstobjecten in gennep hersteld

Geplaatst op: vrijdag 25 maart 2011


Tegenslag voor kunstenaars

Twee objecten in Gennep die deel uitmaken van het lichtkunstproject van ArToll Kunstlabor in het Duitse Bedburg-Hau, moesten afgelopen week worden hersteld. De sterke stroming in de rivier de Niers dreef de installatie van kunstenaar Claus van Bebber uit Kalkar uiteen. En de projectie op twee gevels van Museum Het Petershuis werd tijdelijk gehalveerd door een defecte lamp. Inmiddels is alles hersteld, zodat Gennepenaren en passanten weer kunnen genieten van het spel met licht in het grensoverschrijdende gebied tussen Gennep en ’s-Heerenberg.

Lichtkunstenaars uit de regio en andere kunstenaars uit Duitsland, Nederland en Groot Brittannië presenteren tot en met 15 april fascinerende lichtbeelden op bijzondere locaties; in de openbare ruimte alsook in de binnenruimtes van markante gebouwen, o.a. in Kleef, Emmerich en Kalkar. In Nederland worden de werken gepresenteerd in ´s-Heerenberg, Ottersum en Gennep. De installatie van Claus van Bebber, bestaande uit zo’n 100 met aluminium omhulde kussentjes, zijn vanuit het stroomgebied van de Niers verplaatst naar het bosje langs de oevers van de rivier. Daar glinsteren ze nu in het zon- en maanlicht in het water aan de voet van de bomen, maar zijn nog steeds goed te zien vanaf de brug tussen Ottersum en Gennep.

Locaties van het lichtkunstproject: ArtToll-Kunstlabor in Bedburg-Hau / Schlosskirche Moyland, Bedburg-Hau /Museum Het Petershuis in Gennep / rivier de Niers nabij de Gennepermolen / Klooster Roepaen in Ottersum / Museum Kalkar / Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg / Haus Schmithausen, Kleve / Reichswald Kleve / Schwanenturm in Kleve / Haus im Park en Turm altes Wasserzollamt in Emmerich