Deel dit artikel ‹ Terug

Stadskoor Grave: "Met de Muziek mee"

Geplaatst op: donderdag 24 maart 2011


Het jaar 2011 belooft weer veel muzikale hoogtepunten. Het eerste zijn er meteen twee!! In het weekend van 9 en 10 april geeft Stadskoor Grave een dubbelconcert in samenwerking met Harmonie
Erica uit Mook. Het koor gaat dus met de muziek mee, zoals we heel vroeger zagen op plaatjes en foto’s. Kinderen die vrolijk aan het begin van de lente dartel achter de harmonie aanholden, want met die korte beentjes was het pittig om de mannen van de kapel bij te houden!!!!!
Tegenwoordig is de harmonie een orkest met mannen en vrouwen en samen met het koor zal er een bijzonder “muziekske” ontstaan. Natuurlijk zullen koor en orkest ook apart optreden zodat het een hele gevarieerde muziekuitvoering gaat worden!

Op het programma staan o.a. Bohemian Rhapsody van Freddie Mercury, The Turtle Dove van John Purifoy (het koor en haar pianiste Molly Ho beloven u een van de allermooiste uitvoeringen!) en natuurlijk, het is tenslotte lente: Sehnsucht nach dem Frühlinge van W.A. Mozart!
Harmonie Erica staat onder directie van Theo van der Lee en Stadskoor Grave heeft met plezier al vele jaren als dirigent Jacques Merkx.

De concerten zijn op zaterdagavond 9 april in Mook om 19.30 uur in het WoonZorgComplex Maasstaete. Het tweede optreden is in Escharen is op zondagmiddag 10 april in het Dorpshuus, Mr. Bongaarsweg 10-12, aanvang 14.30 uur. Toegang is gratis.

Er volgen dit jaar meerdere concerten, alle informatie vindt u op de website www.stadskoorgrave.nl