Deel dit artikel ‹ Terug

Enorme belangstelling voor NK Maasheggenvlechten 2011

Geplaatst op: dinsdag 22 maart 2011



Emiel Roemer wordt erevriend van de Maasheggen
Op zondag 13 maart vond het 6e Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten plaats in Oeffelt. 30 teams (waaronder een team van Dienst Landelijk Gebied) gingen de strijd aan om voor een jaar de Gouden Hiep mee naar huis te mogen nemen. Behalve de wedstrijd waren er weer tal van activiteiten voor het hele gezin en was er een informatiemarkt. Mede door het mooie weer kwamen naar schatting 8000 belangstellenden op het evenement af, dat daarmee elk jaar groter lijkt te worden. Ook bij de stand van Gehegd aan Maasheggen was het de hele dag een komen en gaan van bezoekers.

Emiel Roemer erevriend van de Maasheggen
Tijdens zijn rondgang over de informatiemarkt verraste Nicole Pakker (de projectleider van IGP Maasheggen) Emiel Roemer als trouwe NK-bezoeker met hart voor de Maasheggen, met een ere-vriendschap van de Maasheggen. Hij ontving de ere-vriendschap in de vorm van een oorkonde en ingelijste luchtfoto. Sinds 2010 kan iedereen Vriend van de Maasheggen worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vrienden worden beschouwd als ambassadeurs voor het gebied. Tijdens het NK ontvingen aanwezige vrienden een attentie. Later dit jaar worden zij op een vriendendag uitgenodigd. Roemer reageerde blij en geïnteresseerd en hij beloofde zijn best te doen voor de uitvoering van het Integraal Gebiedsprogramma. Wilt u ook Vriend van de Maasheggen worden? Kijk voor meer informatie op www.gehegdaanmaasheggen.nl

Het Integraal Gebiedsprogramma (IGP) Maasheggen
Het team van IGP Maasheggen werkt aan het behoud en de versterking van de cultuurhistorische, agrarische, ecologische, recreatieve en hydrologische waarden van het prachtige Maasheggengebied en gaf tijdens de informatiemarkt over de actuele stand van zaken en komende ontwikkelingen in het gebied en rond het Integraal Gebiedsprogramma (IGP) Maasheggen. Wilt u meer informatie, kijk dan op www.gehegdaanmaasheggen.nl.

Plattelandsontwikkeling
IGP Maasheggen maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel plattelandsontwikkeling genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van de provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in de reconstructiecommissie Peel en Maas.