Deel dit artikel ‹ Terug

Bewegingsprogramma voor Diabetespatienten bij Fitland.

Geplaatst op: maandag 21 maart 2011


Introductiebijeenkomst 25 maart 09.30-11.00 uur Fitland Mill

Op initiatief van enkele specialisten start er op vrijdag 25 maart bij Fitland in Mill een bewegingsprogramma voor mensen met diabetes. Dit is speciaal bedoelt voor volwassenen met diabetes, type 1 of 2. Ook mensen met een verhoogd risico zoals prediabetes, ernstig overgewicht en of een verhoogde bloeddruk vallen binnen de doelgroep. Neem voor meer informatie contact op met Fitland tel. 0485-455000.

Het bewegingsprogramma voor diabetespatiënten is een samenwerking tussen diverse specialisten met ieder hun eigen vakgebied. Zo zijn hierbij huisartsen, diëtisten, diabetesverpleegkundigen, podotherapeuten, en sportinstructeurs betrokken. Om deel te nemen aan dit programma hoeft men niet in een top conditie te zijn. Ongeveer 30 minuten kunnen wandelen en staan is voldoende. Overigens is er eerst een individueel intake gesprek en wordt bekeken of deelnemen verantwoordelijk is.

Het bewegingsprogramma is door een diabetesverpleegkundige samen met Fitland in Mill opgesteld. Er zijn 2 lessen per week waarvan 1 in groepsverband en 1 individuele les. Hierbij heeft de verpleegkundige ook contact met de huisartsen en diëtisten van de deelnemers. Iedere 2 maanden start er een nieuwe reeks lessen en deze beginnen telkens met een instructiebijeenkomst en intake vooraf.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met De diabetesverpleegkundige via tel. 0900-8803 of via Fitland Mill, tel. 0485- 455000. Mailen kan natuurlijk ook naar info@fitland.nl of kijk op www.fitland.nl.