Deel dit artikel ‹ Terug

Amateurkunstmanifestatie in Beers op 27 maart

Geplaatst op: maandag 21 maart 2011


Op zondag 27 maart 2011 organiseert serviceclub “Raam en Maas”voor de zevende keer een amateurkunstmanifestatie voor het goede doel in sportaccommodatie “de Kloosterhof” in Beers. Er is allerlei kunst te bekijken zoals schilderijen, sierraden, viltkunst, beelden en tassen. Ongeveer 60 amateurkunstenaars uit het Land van Cuijk en omgeving exposeren en verkopen er hun werk waarvan de helft voor de eerste keer in Beers exposeert. Voor het goede doel stellen zij een kunstwerk ter beschikking aan de organisatie. Het geheel wordt opgeluisterd door de band Fergal uit Wanroy. Zij spelen prachtige Ierse muziek.

De manifestatie vindt plaats op zondag 27 maart en is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. De entree bedraagt € 2,50. Kinderen tot 12 jaar gratis entree. Bij sportaccommodatie “de Kloosterhof” aan het Burgemeester van den Braakplein in Beers is volop parkeer gelegenheid op het plein en in de buurt. Elke bezoeker wordt gevraagd een stem uit te brengen op de volgens hem/haar beste kunstenaar. Die kunnen een geldbedrag winnen voor de 1e, 2e en 3e prijs geschonken door “de Gelderlander”. Daarnaast krijgen de drie winnende kunstenaars de gelegenheid om hun werk in galerie ‘t Aambeeld in Wanroy te exposeren. Voor alle kunstenaars geld dat meedoen belangrijker is als winnen. Onder de bezoekers die gestemd hebben worden 5 kunstwerken verloot.

De opbrengst van deze amateurkunstmanifestatie is bestemd voor de stichting “Kita Yuga”.Zij zorgen voor de aanleg van een watervoorziening en een elektriciteit voorziening en voor de inrichting van een massage opleidingsinstituut voor gehandicapten op het eiland Flores in Indonesië. Daar heeft serviceclub “Raam en Maas”ook in 2010 de opbrengst van de manifestatie aan geschonken. Na verdubbeling door “de Wilde Ganzen” is in 2010 een bedrag van €10.000,- naar de stichting “Kita Yuga” gegaan. Ook in 2011 hoopt serviceclub “Raam en Maas” op een goed resultaat.

Voor meer inlichtingen: heleen.ghijsen@ziggo.nl of Henk Teusink 0485-315136