Deel dit artikel ‹ Terug

Algemeen Bestuur GR-KCV Regiotaxi Brabant-Noordoost vindt oplossing voor het leerlingenvervoer

Geplaatst op: woensdag 16 maart 2011



Op 10 maart heeft het Algemeen Bestuur Regiotaxi Brabant-Noordoost vergaderd over de ontstane situatie in de aanbesteding van het leerlingenvervoer en zijn de leden tot een overeenstemming gekomen.

De gemeenten Bernheze, Cuijk, Grave, Landerd, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel hadden het projectbureau opdracht gegeven het huidige contract op te zeggen. Het projectbureau heeft verzuimd de vervoerders hierover formeel te informeren. Hierdoor werd het contract stilzwijgend met een jaar verlengd. De zeven gemeenten wilden met een nieuwe aanbesteding fors op de uitvoeringskosten besparen.

Na een constructieve bestuursvergadering zien de zeven gemeenten af van een nieuwe aanbesteding. Ze verlengen het huidige contract leerlingenvervoer met maximaal één jaar. Dit contract eindigt van rechtswege na het schooljaar 2011-2012. De continuïteit voor reizigers van het regiotaxi, -Wmo en leerlingenvervoer blijft hiermee gewaarborgd. Wel wordt snel duidelijk gemaakt hoe de uitvoering van het projectbureau sterk verbeterd kan worden om kosten te besparen.

De Colleges van B&W zijn hierover op 15 maart geïnformeerd. De zeven gemeenten zien in samenspraak met het Algemeen Bestuur hiermee af van de geplande aanbesteding.