Deel dit artikel ‹ Terug

'Prikkelende' cactusdemonstratie in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: dinsdag 24 juli 2007


Zaterdag 28 en zondag 29 juli worden in Zoo Parc Overloon fascinerende cactusdemonstratie verzorgt door enthousiaste vrijwilligers van cactussen- en vetplantenvereniging Succulenta. In Zoo Parc Overloon zult u uw ogen uitkijken tijdens de prikkelende cactusdemonstratie die een grote verscheidenheid aan planten bieden die u zelden of nooit heeft gezien.

Bij de plant cactus denken vele mensen echter alleen aan groen, stekels en bloeien zelden of nooit. Vrijwilligers Theo Gommans en Piet Wienen van de ‘Maas en Peel’ afdeling van Succulenta zullen alle vooroordelen uit de wereld helpen en de bezoekers voorzien van vernieuwende informatie over deze bijzondere planten.

Op 28 en 29 juli staan de prachtige cactussen van Succulenta bij de cactuskas in de botanische tuin van Zoo Parc Overloon uitgestald. Ook de collectie van Zoo Parc Overloon is vrij te bezichtigen in de cactuskas van het park.

Vetplanten, waaronder cactussen, worden ook wel succulenten genoemd. Deze planten hebben de bijzondere eigenschap dat ze in periodes van extreme droogte kunnen overleven. Vetplanten kunnen namelijk water opslaan in speciale weefsels waardoor ze niet uitdrogen.

Aan de cactusshows zijn naast de entree van het park geen extra kosten verbonden. Bezoekers van het park kunnen de plantencollectie bekijken en Theo Gommans en Piet Wienen te allen tijde aanspreken. Wie zijn vetplantenkennis graag wil uitbreiden of kennis wil uitwisselen met beide heren is op 28 en 29 juli in Zoo Parc Overloon zeker aan het juiste adres!
advertentie