Deel dit artikel ‹ Terug

Marina-Cuijk feestelijk van start

Geplaatst op: woensdag 16 maart 2011


Op vrijdag 18 maart a.s. om 15.00 uur zal wethouder Arthur Baudet van de gemeente Cuijk het feestelijke startschot geven voor de bouw van 53 woningen in het project Marina-Cuijk. Dit ambitieuze woningbouwproject wordt gerealiseerd op het Wooneiland De Nielt en bestaat uit twee gedeelten: Marina1 en Marina2. Het project is in nauwe samenwerking tussen de gemeente Cuijk en Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen tot stand gekomen.

Wooneiland De Nielt is een door mensenhanden gemaakt eiland op een prachtige locatie in de nieuwste uitbreidingswijk van Cuijk, De Heeswijkse Kampen. Het hart ervan wordt ingericht als knusse binnenhaven, vier bruggen ontsluiten het eiland, waarvan twee uitsluitend voor fietsers en wandelaars. Er is een goede verbinding met het vasteland met volop voorzieningen ‘om de hoek’.

Marina1 heeft de vorm van een wooncarré en biedt 32 gevarieerde gezinswoningen in 2 of 3 bouwlagen en 12 startersappartementen op de hoeken, met ieder een eigen voordeur op straatniveau. Alle woningen hebben 1 of 2 parkeerplaatsen op de groene binnenhof, achter hun privé-tuinen, die tot wel 9,5 meter breed zijn!. Bijvoorbeeld Woningtype Botter, direct gelegen aan de toekomstige binnenhaven met grote tuin op het zuiden, riante woonkamer en 3 tot 5 slaapkamers.

Marina2 is een kleinschalig blok van 9 woningen type Dogger in 2 of 3 bouwlagen. Parkeren kan op eigen erf. De keuken en de buitenberging liggen aan de voorzijde van de woning. Aan de achterzijde bevindt zich de woonkamer met de zonnige achtertuin op het zuiden én vrij uitzicht op een groene zone.

Inloopmiddag vrijdag 18 maart a.s.

Op dit moment zijn er reeds 38 woningen verkocht. Er zijn nog enkele woningen in diverse typen beschikbaar. Zo zijn er nog 4 ‘starterspenthouses’ te koop ( €170.000 en €175.000) alsmede royale 2- en 3-laagse gezinswoningen met tuin (type Dogger vanaf €194.000, type Botter vanaf €229.000). Alle prijzen zijn vrij op naam, de woningen worden onder Woningborg-garantie geleverd. De prognose is dat de woningen, die door Van Schijndel Bouwbedrijf worden gebouwd, in de eerste helft van 2012 opgeleverd zullen worden. Laat u uitgebreid informeren tijdens de inloopmiddag op de bouwplaats op 18 maart a.s. tussen 16.00 uur en 18.00 uur in de tent op de bouwplaats aan de Potbeker op Wooneiland De Nielt Meer informatie over het project is te vinden op www.marina-cuijk.nl of bij de makelaars Twan Poels (0485- 319 220) en Van der Krabben (024-32 316 19).