Deel dit artikel ‹ Terug

Grensoverschrijdend spel met licht

Geplaatst op: donderdag 10 maart 2011


Museum Het Petershuis een maand in de schijnwerpers

Het ArToll Kunstlabor in heet Duitse Bedburg-Hau zal in de Duits-Nederlandse grensregio in samenwerking met een aantal partners, waaronder Museum Het Petershuis in Gennep, een groot lichtkunstproject uitvoeren in de periode van 11 maart t/m 15 april.

Lichtkunstenaars uit de regio en andere kunstenaars uit Duitsland, Nederland en Groot Brittannië zullen gedurende vier weken fascinerende en spannende kunst op bijzondere locaties presenteren; in de openbare ruimte alsook in de binnenruimtes van markante gebouwen. Naast de eigen ArToll locatie in Bedburg-Hau zal de lichtkunst in Duitsland te zien zijn in Kleef, Emmerich en Kalkar. In Nederland worden de werken gepresenteerd in ´s-Heerenberg, Ottersum en Gennep – een première voor alle betrokkenen.

Centrale manifestatie van het project is het openingsweekend van 11 t/m 13 maart 2011. In dit weekend zullen de kunstenaars op alle Duitse en Nederlandse locaties verschillende performances, acties en events laten zien. Speciaal in dit weekend zal een “lichtkunst-bus” rijden en de bezoekers van de ene naar de andere locatie brengen. De locaties zijn:

ArtToll-Kunstlabor in Bedburg-Hau / Schlosskirche Moyland, Bedburg-Hau /Museum Het Petershuis in Gennep / rivier de Niers nabij de Gennepermolen / Klooster Roepaen in Ottersum / Museum Kalkar / Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg / Haus Schmithausen, Kleve / Reichswald Kleve / Schwanenturm in Kleve / Haus im Park en Turm altes Wasserzollamt in Emmerich