Deel dit artikel ‹ Terug

Kleinste wallabiesoort naar Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 18 juli 2007


Sinds gisteren, zondag 15 juli, is in Zoo Parc Overloon de kleinste wallabiesoort ter wereld te bewonderen; de Parma wallabie. Voor het dierenpark is de Parma wallabie een nieuwe aanwinst in de collectie. De Parma wallabie is een bijzondere diersoort die in Nederland in slechts twee NVD-dierentuinen* gehuisvest wordt.

De groep Parma wallabies in Zoo Parc Overloon bestaat uit vier wallabies afkomstig uit een Engelse dierentuin en BestZOO. De mannengroep is zaterdag in het park gearriveerd en heeft tijdelijk in het binnenverblijf in het rode kangoeroeverblijf vertoefd. Beide diersoorten konden op deze wijze op gepaste afstand aan hun toekomstige huisgenoten wennen. Gisteren werden de Parma wallabies succesvol bij de rode kangoeroes in het buitenverblijf geïntroduceerd.

Parma wallabies zijn met hun 45 tot 53 centimeter en 3 tot 6 kilo de kleinste wallabiesoort ter wereld. In de natuur komen ze in relatief kleine getale voor in de eucalyptusbossen van New South Wales, Australië, waar ze op open vlaktes grazen en beschutting zoeken in het hogere struikgewas.

Europese dierentuinen hebben voor de Parma wallabies een Europees stamboek opgezet. In dat stamboek staan ongeveer tweehonderd Parma wallabies die over dertig verschillende Europese dierentuinen verspreid leven. In Nederland is deze wallabiesoort slechts in twee dierentuinen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen te bewonderen. Naast Zoo Parc Overloon heeft ook Aqua Zoo Friesland deze kleinste wallabiesoort in de collectie.

* NVD: Nederlandse Vereniging van Dierentuinen.