Deel dit artikel ‹ Terug

Ontmoet het Verrassende PlatteLand van Cuijk tijdens het NK Maasheggenvlechten op zondag 13 maart 20

Geplaatst op: woensdag 2 maart 2011


Ontmoet het Verrassende PlatteLand van Cuijk tijdens het NK Maasheggenvlechten op zondag 13 maart 2011 in Oeffelt/Beugen

6e Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten
Zondag 13 maart wordt het 6e Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten gehouden. Dertig teams van twee of drie personen nemen een stuk heg onder handen. Onder het oog van het publiek en de jury strijden ze om de wisseltrofee, de Gouden Hiep. Daarnaast zijn er vlechters uit andere streken en landen die hun eigen stijl laten zien. Dit jaar zijn er weer Engelse Kampioenen bij en deelnemers uit Ierland, Frankrijk en België.

Deelname Verrassende PlatteLand van Cuijk
Het Verrassende PlatteLand van Cuijk draagt de organisatie van het NK Maasheggenvlechten een warm hart toe. Beide organisaties hebben als doel het Land van Cuijk en het Maasheggen-gebied op de kaart te zetten voor zowel de inwoners, maar ook de bezoekers (toeristen) van het gebied, door middel van het organiseren van toeristische activiteiten en evenementen.
´Het Verrassende PlatteLand van Cuijk is een actieve en maatschappelijk-betrokken club van ± 40 toeristisch-recreatieve ondernemers op het PlatteLand van Cuijk, en dat willen we ook graag laten zien dit jaar en de komende jaren´, aldus Jan Oosterwijk, voorzitter van de Vereniging. ´Aanwezig zijn op een evenement als het NK Maasheggenvlechten is dan ook een must.´

Nieuwe, gratis brochure
Tijdens het evenement kunnen bezoekers in de informatiestand van het Verrassende PlatteLand van Cuijk kennis maken met alle deelnemende bedrijven en de activiteiten die zij organiseert in 2011. Bezoekers realiseren zich vaak niet dat er zoveel te doen is in de nabije omgeving. De nieuwe, gratis brochure van het Verrassende PlatteLand van Cuijk, wordt dan ook uitgereikt aan geïnteresseerd publiek.

Datum: zondag 13 maart, 11.00-16.00 uur
Locatie: Oeffelt/Beugen (Provincialeweg/Beugenseweg, ter hoogte van Hazewinkel), de stand van het Verrassende PlatteLand staat in de grote tent. Parkeren en toegang gratis.

Ontdek de veelzijdigheid
Het Verrassende PlatteLand van Cuijk is ontstaan in 1999 en in 2008 uitgebreid naar de vijf gemeenten in het Land van Cuijk. Inmiddels hebben zich ± 40 deelnemers aangesloten, met als doel u (toerist, bewoner) kennis te laten maken met de veelzijdigheid van het PlatteLand van Cuijk. Fietsend, wandelend of met de auto kunt u bedrijven en activiteiten ontdekken, zoals een bezoek aan de Verborgen Tuin, museum, korenmolen of huistheater. Beleef verrassende culinaire hoogstandjes met eerlijke producten, rechtstreeks van het platteland. Ga kamperen op een boerderij, bij water of kies voor een luxe verblijf in een appartement of op een landgoed. Zelfs ouderwets slapen in het hooi kan. Het PlatteLand van Cuijk is een leuk stukje Nederland, komt dat zien! www.plattelandvancuijk.nl.