Deel dit artikel ‹ Terug

Cultuureducatiemarkt in het teken van Nieuwe Media, compleet met een echte Elektruck!

Geplaatst op: vrijdag 25 februari 2011



Op woensdagmiddag 16 maart organiseert Marktplaats Cultuur aan de Maas voor de vierde keer de Cultuureducatiemarkt voor onderwijs en cultuuraanbieders. Locatie is Cultureel Centrum De Weijer in Boxmeer.
Tijdens deze middag gaan we bekijken hoe jongeren met Nieuwe media omgaan. En wat is onze rol daarbij als ouder of onderwijsgevende?
We doen dit onder leiding van Ivo Wouters, van de landelijke stichting Mijn Kind Online. Nieuwe media kunnen ook als kunstvorm worden ingezet. Hoe dit kan, gaat Elisabeth van Overloop, van Kunstencentrum Meander, ons vertellen.
Aansluitend zijn er interessante workshops over Nieuwe media. U kunt kiezen uit de workshops:
Foto/filmproject door Hans Vos (Kunstencentrum Meander), Mediakunst door Olga Mink (Kunstbalie), Mijn Kind Online door Ivo Wouters, Stop motion animatie door Eveline Sonneville (Kunstencentrum Meander).
De Cultuureducatiemarkt wordt zoals gebruikelijk omlijst met stands van culturele aanbieders uit de regio. Daar kunt u rechtstreeks contact leggen met culturele organisaties. Er zijn stands van Kunstencentrum Meander en BiblioPlus,
met actueel aanbod voor jongeren. Verder stands van Hartistiek, met schimmenspel en poppentheater, SNENS, kunstprojecten en creatieve workshops, De Beer & Co over kinderopera, Mijn Kind Online, kenniscentrum Jeugd en media en verteltheater Frans van de Pas. Als extra activiteit komt de Elektruck naar Boxmeer. Deze bus biedt digitale muziekworkshops. Leerlingen van Merletcollege Cuijk gaan de hele middag in de bus aan de slag met remixen, maken van eigen ringtones en een echt hoorspel.
De Cultuureducatiemarkt wordt gehouden in Cultureel Centrum De Weijer, De Raetsingel 1 in Boxmeer, van 13.30 uur tot 17.00 uur. Ouders, leerkrachten en cultuuraanbieders zijn van harte welkom!
Toegang is gratis. Voor deelname aan de workshops graag tevoren aanmelden.
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Marktplaats Cultuur aan de Maas, telefoon 0485-562544 of via mail: info@cultuuraandemaas.nl
Kijk ook op www.cultuuraandemaas.nl