Deel dit artikel ‹ Terug

Bedenk de nieuwe naam voor een deel van het Maasheggengebied

Geplaatst op: vrijdag 25 februari 2011


Gehegd aan Maasheggen op NK Maasheggenvlechten 2011
Op zondag 13 maart vindt het 6e Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten plaats in Oeffelt. Zo’n 30 teams (waaronder een projectteam van Dienst Landelijk Gebied) gaan tussen 11.00 en 16.00 uur heggen vlechten. De beste vlechters mogen voor één jaar de Gouden Hiep mee naar huis nemen. Naast wedstrijden vinden er tal van activiteiten voor het hele gezin plaats. Ook is er een informatiemarkt. Bezoek de stand van Gehegd aan Maasheggen voor meer informatie over het Integraal Gebiedsprogramma (IGP) Maasheggen. Of doe mee aan een leuke prijsvraag!

Behouden en versterken van het gebied
Het team van IGP Maasheggen werkt aan het behoud en de versterking van de cultuurhistorische, agrarische, ecologische, recreatieve en hydrologische waarden van het prachtige Maasheggengebied en informeert u tijdens de informatiemarkt over de actuele stand van zaken en komende ontwikkelingen in het gebied. Wilt u nu alvast meer informatie? Kijk dan op www.gehegdaanmaasheggen.nl.

Prijsvraag
Bezoekers aan de stand van Gehegd aan Maasheggen kunnen weer deelnemen aan een leuke prijsvraag: wat wordt de nieuwe naam van een smal gebied in de Maasheggen ter hoogte van Boxmeer? In het IGP Maasheggen wordt dit gebied nu nog aangeduid als ‘flessenhals’ of Loerangel, een cruciaal verbindingsknooppunt tussen de Oeffelter Meent en de Vortumse Bergjes. Heeft u een beter idee? Lever dat dan in bij onze stand!

Activiteiten 13 maart
Ook dit jaar kunnen bezoekers weer gratis genieten van het beste van de Maasheggen; van brandrode runderen en schapen tot muzikanten en vendelzwaaiers. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen een paardenstaart vlechten, kalfjes aaien en ponyrijden. Speciale aandacht is er voor ‘paard en landschap’ met dressuurdemonstraties, een trekpaardenshow en een hoefsmid aan het werk. Meer informatie over het NK vindt u op www.maasheggen.nl

Plattelandsontwikkeling
IGP Maasheggen maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel plattelandsontwikkeling genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van de provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in de reconstructiecommissie Peel en Maas