Deel dit artikel ‹ Terug

"Vrienden maken je blij" Vriendenkring voor mensen met een beperking

Geplaatst op: maandag 21 februari 2011


Uden, 21 februari 2011

Vrienden maken het leven leuker. Je doet gezellige dingen met elkaar en kunt elkaar helpen. Voor mensen met een beperking is vrienden maken en houden niet altijd gemakkelijk. Daarom starten vrijwilligersorganisatie Blink en MEE Noordoost Brabant met Vriendenkringen in het Land van Cuijk. Een steuntje in de rug bij het maken van vrienden.

Een Vriendenkring is een groep van vier of vijf mensen die het goed met elkaar kunnen vinden. Ze bepalen zelf hoe vaak ze met elkaar afspreken en wat ze gaan doen. Samen winkelen, een spelletje doen, vissen, wandelen, naar de kroeg, er zijn genoeg activiteiten om met vrienden te ondernemen. Deelname aan de Vriendenkring kost niets, behalve als de Vriendenkring zelf besluit een activiteit te doen waar kosten aan verbonden zijn.

Mensen vanaf 16 jaar met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een vorm van autisme, Niet Aangeboren Hersenletsel of chronische ziekte kunnen zich aanmelden.
Afhankelijk van de onderlinge ‘klik’, interesses en woonplaats wordt een Vriendenkring gevormd. Een vrijwilliger van Blink begeleidt de groep. De vrijwilliger helpt bij het maken en houden van vrienden in de Vriendenkring. Als alles goed loopt, neemt de vrijwilliger afscheid en gaat de Vriendenkring alleen verder.

De eerste Vriendenkringen starten in Land van Cuijk. In eerste instantie kunnen zich mensen uit die regio aanmelden. Mensen met een beperking uit andere regio’s kunnen wel aangeven dat ze belangstelling hebben voor deelname aan en Vriendenkring. Bij voldoende belangstelling starten deze volgend jaar. Meer informatie en aanmelden bij Wim Verbunt, MEE Noordoost Brabant, telefoon 0413 33 47 33, e-mail w.verbunt@mee-nob.nl.

Ondersteuning bij leven met een beperking
MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking of chronische ziekte. MEE werkt aan het verbeteren van kwaliteit van leven, door de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten. Bij MEE werken deskundige consulenten die kunnen helpen met vragen op alle terreinen van leven met een beperking, handicap of chronische ziekte. Dat kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld werk, onderwijs, juridische zaken, wonen, sociale voorzieningen, inkomen en vrije tijd.
Kijk op www.mee-nob.nl voor meer informatie.
advertentie