Deel dit artikel ‹ Terug

Defibrillator redt leven inwoner Mill

Geplaatst op: maandag 21 februari 2011



Afgelopen zaterdagmiddag omstreeks 12.15 uur werd in de garage aan de Vloetsestraat in Mill een 49 jarige man uit Mill getroffen door een hartstilstand. Door adequaat reageren van een aantal burgerhulpverleners, die door AED Alert middels een SMS'je kwamen toegesneld én de inzet van een defibrillator, welke twee schokken gaf, werd het leven van de man in kwestie gered.

Nadat de AED met goed gevolg twee schokken had gegeven, waardoor na een tijdje de normale hartslag terugkwam, konden zij de man overdragen aan het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel. De man is in het ziekenhuis opgenomen. 's Avonds was hij in het ziekenhuis zelfs alweer aanspreekbaar.

Vanaf 1 juli 2009 is het burgerhulpsysteem AED-Alert bij hartcalamiteiten in Noord-Brabant-Noord actief. Bij binnenkomst van een hartstilstand in de 112 meldkamer brengt AED Alert het slachtoffer, een aantal burgerhulpverleners en een beschikbare AED bij elkaar per SMS'je. Dat dit systeem werkt is opnieuw gebleken.

Er zijn in de gemeente Mill en Sint Hubert op dit moment 36 AED's (defibrillatoren) aanwezig, waarvan 25 in het kerkdorp Mill zelf. Een AED is een compact en makkelijk te bedienen apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen. "Helaas zijn nog lang niet alle AED's in Mill aangemeld bij AED Alert, vandaar dat ik graag nog eens een oproep doe aan alle bezitters van een levensreddende AED om hun defibrillator aan te melden bij AED-Alert. Alleen op die manier kunnen we immers steeds meer mensen met een hartcalamiteit het leven redden." aldus oprichter/voorzitter Toon Hermsen van Stichting Kies voor Leven.

Meer weten? Bel 0485-451847 of kijk op www.kiesvoorleven.nl.