Deel dit artikel ‹ Terug

Frans Muller wint schrijfwedstrijd "Schijf je eigen geschiedenis" van BiblioPlus

Geplaatst op: maandag 21 februari 2011



Vrijdag 11 februari vond in de bibliotheek Boxmeer de prijsuitreiking plaats van de verhalenwedstrijd ‘Schrijf je eigen geschiedenis’ van BiblioPlus. De verhalenwedstrijd werd gehouden in september 2010 in aanloop naar Festival Leve(n)de geschiedenis.
Aan deze wedstrijd kon iedereen deelnemen, jong en oud, ervaren of juist niet. De uitdaging van de wedstrijd was een ervaring of herinnering die was bijgebleven vast te leggen in een persoonlijk verhaal. De verhalen moesten dus waargebeurd zijn, geschreven zijn vanuit de eigen ervaring en niet meer dan +/- 1000 woorden bevatten. 19 enthousiaste deelnemers hebben een verhaal opgestuurd en al deze verhalen zijn opgenomen in een mooi boekje. De bundel is opgenomen in de collectie van BiblioPlus, zodat iedereen van deze verhalen kan genieten. Ook alle deelnemers aan de wedstrijd hebben een exemplaar ontvangen.

Juryverslag
Frans Muller uit Langenboom heeft met zijn verhaal ‘Ik ken je niet’ de meeste punten behaald. Jury leden omschreven zijn verhaal als ‘ontroerend’ en ‘heel erg over hemzelf, maar indirect ook over zijn moeder’.

Op de tweede plaats is geëindigd Radio Telefunken van Herman I. de Wolde uit Afferden. Dit verhaal werd door de jury ervaren als ‘een spannend verhaal, met een mooie wending aan het einde’.

De derde plaats is voor het verhaal In de boot van Mientje Wever uit Boxmeer. Juryleden vonden het ‘grappig’ en ‘dubbelzinnig’.

Speciale aandacht was er voor de jonge deelnemers Ziqin Dijkman uit Vianen, Maaike Bongers uit Stevensbeek en Janna van Tiel uit Reek. Alle drie hebben zij een goede bijdrage geleverd aan deze wedstrijd. Waarvan Janna van Tiel met ‘Mijn geschiedenis’ de meeste punten behaalde.