Deel dit artikel ‹ Terug

Buitengebied enthousiast over vergoedingen voor poelen, bosjes, knotbomen en wandelpaden

Geplaatst op: dinsdag 15 februari 2011


Buitengebied enthousiast over vergoedingen voor poelen, bosjes, knotbomen en wandelpaden

Sinds enkele maanden kunnen ondernemers en particulieren in het buitengebied het veldloket van ANV Groen Boxmeer en ANV Sint Tunnis inschakelen voor stimulering van natuurbeheer en ontwikkeling. In de gemeentes Boxmeer, Sint Anthonis, Boekel en Veghel is het Groenblauw stimuleringskader in volle gang. Dit stimuleringskader biedt tal van subsidiemogelijkheden voor onderhoud en aanleg van natuurelementen op boerenland. Gemeente, provincie Noord-Brabant en het waterschap stellen gezamenlijk een bedrag van € 998.656,- beschikbaar. Veldcoördinator Gerald Willemsen is het aanspreekpunt voor deze nieuwe regeling. Namens de agrarische natuuverenigingen heeft hij al € 225.000,- aan nieuwe en bestaande landschapselementen weggezet.

Eerlijke regeling met faire vergoedingen
Het uitgangspunt voor het Groenblauw stimuleringskader is dat aanvragers aanspraak kunnen maken op reële vergoedingen. Dat wil zeggen dat vergoedingen voor aanleg en onderhoud van natuur- en landschapselementen marktconform zijn. Ook het niet kunnen telen van landbouwgewassen wordt vergoed, evenals de waardedaling voor de ondergrond van vaste elementen als poelen, bosjes en heggen. Het Groenblauw stimuleringskader biedt diverse aantrekkelijke pakketten per gebied. De vergoeding voor onderhoud en inkomstenderving loopt zes jaar en geldt alleen in de door de gemeenten aangewezen gebieden. De regeling is opengesteld tot en met 2013.

Geïnteresseerd?
ANV Groen Boxmeer en ANV Sint Tunnis zijn verenigingen die zich inzetten voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Daarom past de veldcoördinatie ook perfect bij deze organisaties. Verantwoordelijk en betrokken. Veldcoördinator Gerald Willemsen begeleidt grondeigenaars en gebruikers met de aanvragen voor natuur- en landschapsbeheer vanuit het Groenblauw stimuleringskader.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met

Veldloket ANV’s Oost-Brabant en Raamvallei,

Gerald Willemsen
Maurikstraat 27,
5453 NA Langenboom

[tel] 0486-432070
[m] 06-22468228
advertentie