Deel dit artikel ‹ Terug

Riny vd Zanden uit Mill gaat voor 6 keer Alpe d'Huez

Geplaatst op: vrijdag 11 februari 2011



“Donderdagavond 9 juni zullen we weten of het gelukt is”

Honderden fietsers zullen op donderdag 9 juni proberen Alpe d’Huez zo vaak mogelijk te bedwingen. Dit alles om geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelminafonds (KWF) onder de naam Alpe d’HuZes. Een van die fietsers is de 46 jarige Riny van der Zanden uit Mill. Hij maakt deel uit van een van de teams van Stichting Team Onderweg.

Radio Nederland Wereldomroep heeft dagelijks het radioprogramma “Onderweg” voor vrachtwagenchauffeurs uit Nederland. Riny van der Zanden uit Mill is vrachtwagenchauffeur en vaste luisteraar van dat programma. “Ik hoorde dat zij teams samen wilde stellen om deel te nemen aan die Alpe d’HuZes en geld op te halen voor het KWF,” vertelt Riny. “De vrouw van een van mijn fietsmaten kreeg twee jaar geleden kanker en dat was een hele lijdensweg. Toen ik die oproep hoorde om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar die vervelende ziekte heb ik besloten me aan te melden.”

Riny is sinds zo’n twintig jaar intensief aan het sporten. “Ik werd te zwaar en kreeg bewegingsproblemen. Toen ben ik gaan hardlopen. Dat doe ik overigens nu ook als ik onderweg ben met de vrachtwagen.” Daarnaast is hij sinds 15 jaar ook actief op de mountainbike. “Dan begon met eerst alleen op zondagochtend fietsen, maar ondertussen maken we met een groepje lange tochten en meerdaagse uitstapjes.” Omdat ook de partner van Riny actief in deze sport is gaan op vakantie ook de mountainbikes mee.

Stichting Team Onderweg is nu volop in voorbereiding qua training en het werven van sponsorgeld. Riny: “We nemen met vier teams deel en ieder team moet minimaal 10.000 euro meebrengen. Natuurlijk gaan we voor meer.” De bedoeling is dat Riny op donderdag 9 juni zes keer de Alpe d’Huez gaat beklimmen. “Het zal een hele en zware klus worden maar ik ga er serieus voor. Donderdagavond 9 juni zullen we weten of het gelukt is.”

Kijk voor meer informatie op www.stichtingteamonderweg.nl