Deel dit artikel ‹ Terug

Algemeen belang '90 maakt zich zorgen over geluid Volkel

Geplaatst op: dinsdag 1 februari 2011Politieke vereniging Algemeen Belang ’90 maakt zich zorgen over het concept luchthavenbesluit. In dit besluit worden naar verluid geluidscontouren wat opgerekt, waardoor er meer vliegbewegingen boven Mill mogelijk zijn. Als dat gebeurd zal daardoor de geluidsoverlast toenemen. Ook over de geruchten dat vliegbasis Leeuwarden zal sluiten en daardoor extra vliegtuigen naar Volkel zullen komen is AB’90 niet gerust.

Tijdens de achterbanvergadering werden er daarom heel wat vragen aan AB’90 wethouder Jos van den Boogaart gesteld. Deze zei toe deze zorgen en vragen mee te nemen in een ambtelijk overleg wat binnenkort gehouden zal worden. Dan zal er naar verwachting ook meer duidelijkheid zijn over het concept luchthavenbesluit en de gevolgen voor de gemeente Mill en haar inwoners.

Algemeen Belang ’90 is voornemens binnenkort een politiekcafé te organiseren rond deze ontwikkelingen. De partij is altijd zeer kritisch geweest als het gaat om de beperkingen die de gemeente Mill en Sint Hubert heeft door de geluidscontouren van vliegbasis Volkel.
advertentie