Deel dit artikel ‹ Terug

Serena Pryne eerst in Mill dan Paradiso Amsterdam

Geplaatst op: maandag 31 januari 2011


Zondag 6 februari Geert Hoogstraat 3 Mill

De Canadese zangeres Serena Pryne maakt op dit moment met haar band een tour door Nederland. Voor ze in Paradiso Amsterdam op het podium staat komt ze echter eerst even naar Mill. Aanstaande zondag 6 februari staat ze namelijk om 19.00 uur bij Geert aan de Hoogstraat 3. Hier zal ze met een van haar bandleden akoestisch spelen. Toegang gratis.

Serena Pryne (24) word geboren in Port Colborne , Canada. Op 3 jarige leeftijd leerde haar moeder haar zingen en vrijwel meteen was het duidelijk dat zingen Serena in het bloed zat. Ze kreeg haar eerste gitaar toen ze 8 jaar oud was, verhuisde naar Austin Texas en groeide op met blues & country muziek. Op haar 15e schreef ze haar eerste eigen liedje, ontdekt The Beatles(Lennon)& Led Zeppelin(Plant) en toen was het hek van de dam.

In mei 2010 stond Serena met band op het showcase podium in the Main hall van de MIAC(Grootste Muziekbeurs van Canada) in Toronto. Daar is ook Jan Koster en hij vraagt: “So are you gonna kick my ass?” Waarop ze antwoord: “Hey that’s what I do for a livin”. Jan Koster was onder de indruk van haar presentatie, stem en muziek en vroeg of ze naar Nederland wilde komen. Serena: “I go where life takes me.”

Tijdens haar akoestische optredens brengt ze nummers van o.a. Rolling Stones, Led Zeppelin, The Beatles, Steve Nicks, Fleetwood Mac, Rod Stewart, Janis Joplin, Dusty Springfield, U2 , Alicia Keys en Katy Perry.

Serena Pryne is zondag 6 februari vanaf 19.00 uur te horen bij Geert aan de Hoogstraat 3 in Mill. Overigens is “Geert” nog niet de definitieve naam van voormalig café de Kroeg. Deze definitieve naam zal later pas onthuld worden.