Deel dit artikel ‹ Terug

Een koning zonder koninkrijk

Geplaatst op: maandag 31 januari 2011


Randy Hendriks doet greep naar de macht

Met het dalen van de temperatuur en het stijgen van het water begint het weer te kriebelen. De voorbereiding op de Metworst is weer gestart. Elk jaar weer de race naar de maandag toe. Is alles geregeld en zijn koning-in-spe en paard er klaar voor?

Tja het leven van een Metworst ruiter gaat nu eenmaal niet over rozen, koning word je immers niet zomaar! “Stichting kunning Randy” helpt Randy Hendriks (27) om aan alle voorwaarden van koning te voldoen. Maar wat zijn die voorwaarden nou eigenlijk? Om daar een goed beeld van te krijgen, is onderzoek verricht naar de kenmerken van dergelijke royalty’s.

Zo heeft Swaziland een koning, Mswati III, die alles heeft. Absolute macht en 12 of inmiddels wel 13 vrouwen. Het is goed voor Boxmeer (en haar vrouwen) dat Randy dat niet heeft, al gunnen we Randy uiteraard een hoop.

Een koning heeft ook een bijnaam, zoals toekomstig koning Willem-Alexander. Zijn bijnaam zou zomaar ook op Randy van toepassing kunnen zijn. Prins pils is een bijnaam die beide heerschappen met verve dragen. Wim-Lex (voor intimi tenminste) ontving zijn bijnaam echter door zijn –iets te grote– omvang, wat een waar Metworst koning onwaardig zou zijn. Ook hier gaat de vergelijking tussen Randy en een koning in spe, volledig mank.

Uit eerste onderzoek moeten we concluderen dat er niet echt iets is, wat Randy aan een koning doet denken. Maar in Boxmeer zijn we niet voor één gat gevangen en nam “Stichting kunning Randy” zijn vlucht naar de TV; op TV is tenslotte alles mogelijk. Zo werd Arnie Oerlemans benaderd om, naar analogie van de tv-hit “Prins zoekt vrouw” een serie op te nemen over Randy. Titel: “Koning zoekt paard”, of “Van vakkenvuller tot Koning”
Arnie was net als vele anderen, onder de indruk van het concept en van Randy, maar hij gaf het te druk te hebben met een paar jonguh’s uit Maaskantje.

Om nu Randy de helpende hand toe te steken om zijn droom waar te maken, wordt op vrijdagavond 11 februari vanaf 20.30u bij café ’t Centrum, tegenover de welbekende Basiliek van Boxmeer een avond georganiseerd. Vrienden, kennissen, collega’s en andere belangstellenden die zin hebben in een gezellige avond zijn dan ook van harte uitgenodigd. De avond zal in het teken staan van Randy, de Metworst, paarden en koningen waarbij mooie prijzen te verdienen zijn.

Met deze avond wil “Stichting Kunning Randy” hem helpen aan voldoende steun om een gooi te doen naar de titel Koning van de Metworst 2011 en daarmee een koning aan zijn koninkrijk te helpen. Mocht een kleine donatie de manier zijn om steun te betuigen dan kan dit natuurlijk ook op rekeningnummer 159948398 t.n.v. Heijden Hendriks.

Met vriendelijke groet,

“Stichting Kunning Randy”
Jimmy Nabbe,
Ward Deckers,
Sander Tax,
Mark van der Heijden
Tom Strik