Deel dit artikel ‹ Terug

Klein dictee Gemeente Sint Anthonis

Geplaatst op: maandag 31 januari 2011


Net als het “Groot dictee gemeente Sint Anthonis” begint het “Klein dictee gemeente Sint Anthonis” al aardig op een traditie te lijken.
Want dit klein dictee vindt op 10 februari a.s. al weer voor de derde keer plaats.
Van (bijna) alle basisscholen uit de gemeente gaan er in totaal 30 leerlingen van de groepen 8 aan de slag met het dictee dat ook dit jaar weer gemaakt is door Piet Vloet.

De grotere scholen vaardigen 2 teams af en de kleinere 1 team. Er komt dan een teamwinnaar uit de bus en natuurlijk een individuele winnaar.
De Peelrandwijzer heeft ons een wisseltrofee geschonken in de vorm van een Ibis en het beste team mag deze een jaar op school hebben. Vorig jaar heeft een team van de Hinkstap uit Wanroij deze trofee gewonnen.
Op 10 februari vindt ook de voorleeswedstrijd tussen de basisscholen van de gemeente Sint Anthonis plaats. De 30 leerlingen die deelnamen aan het dictee gaan van 9 tot 10 aan de slag en sluiten zich vervolgens aan bij de leerlingen die naar de voorleeswedstrijd komen. De prijsuitreiking vindt tegelijkertijd plaats.

Het dictee en de voorleeswedstrijd worden georganiseerd door BiblioPlus Vestiging Sint Anthonis. Voor informatie kunt u terecht bij Agnes Harmelink tel. 0485-382182 of per email: a.harmelink@biblioplus.nl