Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing: Kleine zoogdieren rond het huis

Geplaatst op: woensdag 19 januari 2011In onze drukke woonomgeving weten zoogdieren zich toch te handhaven. De bekendste hiervan is wel de egel. Dit stekelige dier heeft vreemd genoeg een grote spreekwoordelijke aaibaarheid. De egel wordt gekoesterd.
Ook een roodborstje of koolmees in de tuin, dat vinden we gewoon en leuk. Maar een rat en muizen? De egel en eekhoorn zijn welkom in onze tuin. Maar heeft ons gedrag ook invloed op de kans dat lastpakken als muizen en ratten in onze tuin komen?

Peter Twisk, naast tekenaar van zoogdieren ook een groot kenner, vertelt over kleine zoogdieren die we rondom ons huis kunnen vinden. Hoe leven deze dieren, wat zoeken ze rond ons huis, en hoe gaan we verstandig met ze om?
Ons gedrag, de inrichting van onze tuin en de omgeving van ons huis hebben grote invloed op aan- of afwezigheid van deze dieren. Uiteraard is het verhaal geïllustreerd met prachtige foto's.

Donderdag 3 februari is Peter Twisk te gast in de bibliotheek Boxmeer in De Raetsingel 1. De lezing begint om 20.00 uur. Toegangskaarten (€ 4,50 en € 3,50 voor leden van BiblioPlus) zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.
advertentie