Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing over Het Hebreeuwse alfabet

Geplaatst op: woensdag 19 januari 2011Dinsdag 1 februari verzorgt Jan Werkman een boeiende lezing over het Hebreeuwse alfabet. Dit alfabet bestaat uit lettertekens die naast de betekenis van leestekens nog een bedoeling hebben. Elk Hebreeuwse letter heeft een getalswaarde, omdat deze tekens ook cijfers zijn. De Hebreeuwse woorden hebben dikwijls meer dan één betekenis. Letters en symbolen zijn tekens die verband houden met woorden en taal. In het Hebreeuws heeft ieder schriftteken een eigen, karakteristieke naam. Een naam die wortelt in de oorsprong van deze taal. Net als alle andere woorden vertegenwoordigen deze namen ervaringen in de vorm van tekens en klanken. Welke zijn de ervaringen die in de verborgen diepten van het leven aan deze namen gestalte hebben gegeven? Zouden ze in verband kunnen staan met bepaalde fundamentele elementen van ons leven?

In de lezing Het Hebreeuwse alfabet wordt getracht antwoorden te vinden op bovenstaande vragen. Een zoektocht, waarbij de oerbeginselen van de Hebreeuwse taal de revue zullen passeren. 

De lezing begint om 20.00 uur in de bibliotheek Bergen aan het Rembrandtplein 4. Toegangskaarten (€ 4,50 en € 3,50 voor leden van BiblioPlus) zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.
advertentie