Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe korte wandelroutes in Boxmeer

Geplaatst op: vrijdag 22 juni 2007


Vanaf nu kan iedereen ommetjes downloaden op www.boxmeer.nl. Ommetjes zijn de nieuwe korte wandelroutes met namen zoals bijvoorbeeld de ijsvogelroute of de egelroute. De routes lopen door zowel het Maasheggengebied als in het stroomgebied van de Oeffeltse Raam (vanaf Oeffelt tot en met Vierlingsbeek).

De ommetjes zijn ontwikkeld in het kader van het LandschapsOntwikkelingsPlan (LOP). Het LOP wil de identiteit van de verschillende landschapstypes in Boxmeer meer benadrukken. Door middel van een wandeling kun je nu zelf de verschillende landschapstypes ontdekken.
Wethouder van den Brand: “Zelf houd ik erg van wandelen. Ik vind het leuk dat ik met de ommetjes de mooiste plekjes van Boxmeer kan vinden en tegelijkertijd ook meer te weten kan komen over ons Boxmeerse landschap. Dat iedereen de ommetjes nu ook kan downloaden is echt een aanwinst!”.

De start- en eindpunten zijn informatiepanelen, die in de meeste gevallen in het hart van het dorp geplaatst zijn. De panelen geven, samen met enkele borden onderweg, informatie over het landschap en de bijzonderheden daarvan. Binnen de kom zijn deze wandelroutes met borden in de kleur bruin aangegeven, buiten de bebouwde kom met behulp van lage paaltjes. De ommetjes zijn met verbindingsroutes weer verder uit te breiden tot een wandelknooppuntensysteem.
advertentie