Deel dit artikel ‹ Terug

Ibissen krijgen nieuw onderkomen in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: vrijdag 22 juni 2007


De ibissen in Zoo Parc Overloon zijn vanaf dit weekend te bewonderen in een gloednieuwe volière. In de botanische tuin van het park is een ruim, achthoekig verblijf gerealiseerd waar het goed toeven is voor de vogels. Zo kunnen ze genieten van een uitgebreide waterpartij en zijn er verschillende zandstrandjes. Recentelijk is de groep ibissen uitgebreid door de komst van acht rode ibissen uit Duitsland. Met de komst van de acht rode ibissen uit Duitsland bestaat de groep ibissen in totaal uit 33 dieren: zestien rode ibissen en zeventien strohalsibissen.

Afgelopen tijd is hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe onderkomen voor de ibissen. Ibissen zoeken hun voedsel met name in ondiep water en langs modderige oevers. De uitgebreide waterpartij en zandstrandjes bieden hen hiervoor volop mogelijkheden. Daarnaast zijn er vele struiken en bomen waardoor er voor de vogels verschillende rust- en broedplaatsen beschikbaar zijn.

Het leefgebied van de strohalsibis strekt zich uit van Indonesië tot Australië, de rode ibis komt van nature voor in Zuid-Amerika. Ibissen leven in kolonies (groepen) van tientallen vogels en vliegen in formatie van hun slaapplaatsen naar hun voedselplaatsen. Als een indringer te dicht in de buurt van de kolonie komt, helpen alle ibissen met het verdedigen van de groep. De mannetjes begeven zich dan aan de buitenste rand van de groep om de vrouwtjes, jongen en nesten te beschermen. Het leefgebied van de ibissen is gevarieerd en groot, omdat ze zich als nomaden verplaatsen tussen de nestplaatsen en voedingplaatsen.

Goeldies verblijd met jong
Bij de goeldies (dwergapen) is gisteren een gezond jong ter wereld gekomen. Voor het koppel goeldies is dit de achtste keer dat ze voor nageslacht zorgen. Hierdoor heeft Zoo Parc Overloon al een belangrijke bijdrage geleverd aan het fokprogramma voor deze bijzondere dwergapen.

Openingstijden: mei t/m juni 9.30-18.00, juli t/m augustus 9.00-18.00, september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00

Entreeprijzen: volwassenen € 13,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl
advertentie